DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Magyar bajnokot avattak fel Ausztriában

A ralikrosszbajnokság osztrák versenyének első napja Benyó Mátéé volt, de vasárnap Kárai Tamás fordított, ezzel nem csupán a győzelmet, de az országos bajnoki címet is bebiztosította. Gabay és Ficza szintén nyert az osztrákokkal közös kategóriákban Greinbachban.

 A szezon ötödik fordulóján az első és második kvalifikációs futamot is Benyó Máté nyerte meg a SuperCars osztályban a Ford Focusszal, a harmadikon viszont már Kárai Tamásé volt a legjobb időeredmény. A döntő pole-pozícióját így is Benyó szerezte, de Kárai lerajtolta őt, és az audis megnyerte a finálét, ami pályafutása ötödik magyar bajnoki címét jelentette: már akkora pontelőnyben áll, hogy az utolsó két fordulón nem lehet utolérni, tekintetbe véve két eredmény mínuszolását.

A kategória nyolc indulója közt a négy magyar szerezte meg az első négy helyet, Koncseg Zoltán harmadik, Antal István negyedik lett, a legeredményesebb hazai Roland Rohrer csak ötödikként futott be.



A Super1600 kategóriát viszont egy osztrák, Dominik Senegacnik nyerte az idén először szereplő Gergely Róbert elől, aki ötödik rajtkockából zárkózott fel a második helyre. A köztes eredménylistán első, két kvalifikációs futamot megnyerő Laczkó Lehelnek, a bajnoki éllovasnak viszont épp fordítva, a döntőben nem jött ki a lépés, kilökték a rajtnál és ötödik lett.

Laczkóhoz hasonlóan járt Vámosi Tibor, a SuperTouringCars +2000 menője, aki a köztes eredménylistát és elődöntőjét még élen zárta a 10 fős mezőnyben, de a döntőben hatodik lett. Itt Gabay Zion állt a dobogó legfelső fokára két osztrák társaságában.

A SuperTouringCars -2000 Ficza Ferenc ismételt remeklését hozta: a Peugeot-val megint a második helyre utasította Roman Castoralt, egy futam kivételével a hétvége összes felvonásában. A nyílt kategóriák közül a legnépesebb az STC -1600 volt 14 résztvevővel. Dominik Rath nyerte a versenyt, de Kailbach Gergely és Szabó Bulcsú személyében két magyar is dobogóra állt Greinbachban.

További győztesek: Ujházi Tamás (Magyar Kupa -1600), Kenesei Gábor (Magyar Kupa -1400), Lóránt Benjámin (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Stadler Mihály (Astra Kupa), Kelő Gere Ádám (Junior Kupa).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: