DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Negyedszer magyar bajnok Kárai Nyirádon

A versenynaptárba visszatérő pályán lezárult a Ralikrossz-ob szezonja. Kárai Tamás remek szezonját megkoronázva újra bajnok lett a SuperCarsban. Bár Nyirád nem volt a CEZ része, lengyel és osztrák kategóriagyőzelem is született.

A SuperCars kategóriába favoritként érkező Kárai Tamást nem zavarta az idei legerősebb, 16 fős mezőny, az egész hétvégét uralta: minden egyes felvonást elsőként zárt a versenyen. Az év első felében csak egyszer nyert, viszont zsinórban három győzelemmel fejezte be a szezont, így végül magabiztosan hódította el 2015, 2018 és 2019 után negyedik magyar bajnoki címét a topkategóriában.

A három megtartott előfutam alapján Kárait ifj. Kiss László és Koncseg Zoltán követte a köztes eredménylistán, de az elődöntőkön egyikük sem jutott tovább, így végül Benyó Máté – aki a bajnokságban is második lett – és Vass Zoltán végeztek dobogós helyeken. A három külföldi egyike, a cseh Ales Fucik lett a negyedik, Luigi és Bakonyi Csaba szerepelt még a döntőben.



A Super1600-ban az Európa-bajnokságon versenyző lengyel vendégszereplő, Damian Litwinowicz győzött Laczkó Lehel előtt: a szezon bajnoka, Körmöczi Balázs nem vett részt a záróhétvégén. A SuperTouringCars +2000 osztályt korábban megnyerő Vámosi Tibor viszont elindult a tét nélküli finálén: ő végül harmadik lett a győztes Karl Schadenhofer és Béke Attila mögött.

A SuperTouringCars -2000 minden eddigi versenyét megnyerte Roman Castoral, de a bajnoki címet bebiztosítva nem jött el Nyirádra: így szerezte első győzelmét Répási Róbert, idei nagy ellenfelét, Held Zoltánt maga mögé tudva. A többi kategóriában Körmöczi Gergő (STC -1600), Szabó Bulcsú (Magyar Kupa -1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa -1400), Vaskó Dominik (Swift Hybrid RX Cup), Néveri Konrád (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Kisharsányi (Astra Kupa) és Kaczor Levente (Junior Kupa) szerzett még győzelmeket. Részletes eredmények itt érhetők el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: