DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Off-road

Kárai újra győzött, Benyót kizárták

A Ralikrossz Országos Bajnokság szezonjának utolsó előtti versenyén Kárai Tamás nyert a SuperCarsban: a többi kategóriát tekintve két testvérpár is szerepel a győztesek sorában.

Mondhatni, hogy tökéletes versenye volt Kárai Tamásnak a Slovakia Ringen: az egy héttel korábban még Európa-bajnokság spái szezonzáróján versenyző audis a nyolcfős mezőnyben minden előfutamot az első helyen zárt, aztán a döntőt is megnyerte. Zsinórban második sikere fontos lépés a magyar bajnoki cím felé – már csak a november eleji nyirádi szezonzáró maradt hátra.

Kárai két fő ellenfele számos értékes pontot veszített el: a köztes eredménylistán még harmadik Benyó Mátét a döntőben kizárták, mivel nem állt rendelkezésre belső kamerás felvétel. A másik kihívó, Luigi pedig nem vett részt a szlovák hétvégén. Két versenyző első dobogóját szerezte idén: Vass Zoltán második, Mózer Márk pedig harmadik lett.



Körmöczi Balázs hatból ötödik győzelmét szerezte a Super1600 kategóriában. Alacsony létszámok jellemezték a hétvégét, amely csupán a magyar bajnokságba számított bele: a SuperTouringCars +2000 és -2000 például közösen versenyzett, mivel előbbi osztályban egyedül Vámosi Tibor indult. Az STC -1600-nak is csak három indulója volt, köztük Körmöczi Gergő bizonyult leggyorsabbnak.

További győztesek: Szabó Bulcsú (Magyar Kupa -1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa -1400), Lóránt Benjámin (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Széll Szabolcs (Astra Kupa) és Csermely Móricz (Junior Kupa).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: