DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

Kárai sikerével ért véget a magyar bajnokság

Az év legnépesebb versenyeinek egyikét futották Máriapócson szeptember utolsó hétvégéjén. A királykategória, a Supercar az egész évben megszokott végeredménnyel zárult, más osztályokban születtek meglepetések.

A Rabócsiringen az országos ralikrosszbajnokság mellett a közép-európai zóna (CEZ) is versenyzett, ezért a különböző kategóriák mezőnyét számos külföldi induló duzzasztotta fel, osztrák, szlovák, cseh résztvevők, de akadt lengyel nevező is.

Kárai Tamás idei hatodik győzelmével koronázta meg domináns szezonját: 2019-ben harmadszor lett a Supercar géposztály bajnoka. Alois Höller végzett mögötte a második helyen, az év utolsó dobogójára Vass Zoltán állt még fel.

 



A Super1600-ban Vajda Andrei nyert futamot és vált a szezon negyedik győztesévé, a SuperTouringCars +2000-ben Koncseg Zoltán első helyezéssel szerezte meg a bajnoki címet. A SuperTouringCars -2000 kategóriát idén (is) megnyerő Roman Castoral nem állt rajthoz Máriapócson, Csirmaz Brúnó azonban visszatért és megszerezte az elsőséget. Az STC -1600-ban Herczig Patrik harmadik győzelmével zárta a szezont, a nagy kakucsi baleset után visszatérő Kistuki előtt.

A többi kategória nyertesei: Kenesei Gábor (Magyar Kupa), Panyik Dániel (MX5 Kupa), Kismarty-Lechner Gábor (Hankook Racer Cup), Harkányi Máté (Astra Kupa), Szabó Bulcsú (Swift Kupa), Szabó Csanád (Junior Kupa). Eredmények részletesen itt találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: