DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Nagy baleset, jokercsaták és első győzelem Kakucson

Kárai, Bernát-Lukács, Koncseg és Herczig is győzött a Kakucsringen, a ralikrossz-ob utolsó előtti futamán: egyes kategóriákban a bajnoki címek eldőltek, máshol éppen élesedett a harc.

A SuperCar kategória szokás szerint Kárai Tamás meneteléséről szólt, aki egy előfutam kivételével – amely Spitzmüller Csabának jutott – minden felvonást megnyert: a döntőben fölényes szezonja ötödik győzelmét szerezte meg, amivel tulajdonképpen végleg eldöntötte a nyolc fordulóból álló szezon kimenetelét. Csata a fináléban a második helyért folyt: kiváló rajtjával Harsányi Zoltán megelőzte Spitzmüllert, a korábbi abszolút ralibajnok azonban egy körrel korábban teljesítette jokerét, ami kifizetődő húzásnak bizonyult, ő állt a pódium második fokára.

A Super 1600 géposztályban csupán három versenyző indult, mégis itt zajlott a legnagyobb csata a győzelemért: a pole-pozíciós Lukas Dirnbergert – a hétvége mindössze két külföldijének egyikét – lerajtolta Bernát-Lukács Sándor. Az osztrák pilóta csapattagjai a partoldalon épp mellőlünk figyelték a döntőt, így ezt a harcot nem csupán nézőként, hanem félig-meddig belső szemlélőként is követtük. Az osztrákok bosszankodtak, amikor Dirnberger elvesztette a vezető pozíciót, aztán rögtön pilótájuknak rádióztak, jöjjön jokerre.



Bernát-Lukács az élen maradt, és a negyedik körig várt saját kötelező jokerével: amikor visszatért a normál pályavonalra, a két autó fej-fej mellett haladt – szomszédaink itt lelkesen kiabáltak –, de a magyar versenyző fogta pozícióját. A két autó nem szakadt szét az utolsó körben, de végül Bernát-Lukács örülhetett első győzelmének, a kategória 2018-as bajnoka pedig fél másodperces hátrányban második lett. Bár Dirnberger előzetesen a döntő favoritjának tűnt, az osztrákok őszintén éljenezték a tiszteletkörön.

A SuperTouringCars +2000-ben két előfutamot megnyert, egyet feladott Koncseg Zoltán, így ő indult az élről a döntőben, Antal István Skoda Fabiájával azonban megtréfálta a BMW-st, és a rajtnál átvette a vezetést. Antal királysága nem tartott sokáig: autója még az első körben lelassult, Koncseg visszavette a vezetést, és meg is szerezte zsinórban harmadik győzelmét Vámosi Tibor és Csendes Zsolt előtt.

 

Roman Castoral menetrendszerűen győzött a SuperTouringCars -2000 osztályban Janzer György előtt. A SuperTouringCars -1600 furcsa versenyt hozott: a bajnoki éllovas Kistuki szombaton kicsúszott és a pálya széli földhalomba csapódott, az ütközés következtében rövid időre eszméletét is elvesztette. Nem kapta meg az orvosi engedélyt vasárnapra, két másik versenyzőt pedig kizártak, így mindössze ketten köröztek a fináléban. Herczig Patrik sima győzelmet szerzett, ami a pontversenyben nagy löketet adott számára.

A Magyar Kupában Czakó Roland szerezte hatból negyedik győzelmét, gyakorlatilag eldöntve a bajnoki cím kimenetelét. Számos versenyző megforgott a korábbi hat versenyt megnyerő Benyó Máté nélkül zajló MX5 Kupában, így végül a rendkívül fiatal Lóránt Benjámin örülhetett. Harkányi Máté (Astra Kupa), Gergely Róbert (Swift Kupa) és Csuti Kristóf (Junior Kupa) ünnepelt még győzelmet Kakucson.

A szezon fináléját három hét múlva, szeptember 28-29-én tartják Máriapócson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: