DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Off-road

HQ Racing: Újabb győzelem Csehországban

Az egy hónappal ezelőtti sosnovai CEZ-futam után ismét Csehországba, ezúttal Sedlcanyba látogatott a HQ Racing csapata. Az újabb cseh futam újabb győzelmet hozott Hangodi Bendegúz és a Honda számára, igaz, korántsem volt olyan sima a hétvége, mint az előző…

A teljesen ismeretlen pálya és az időjárási körülmények sem könnyítették meg Beni dolgát Sedlcanyban, de sem ezek, sem egy kisebb műszaki probléma nem tudta megakadályozni abban, hogy újabb győzelmet zsebeljen be a ralikrosszosok Közép-európai Zóna Bajnokságában (CEZ).

190721_Hangodi_Bendeguz_1



„Jobbos a pálya, ami kicsit szokatlan, de a CEZ-ben akad még pár ilyen. Egyébként tetszik a vonalvezetés, de a talaj agyagos, ha esik, eléggé taknyossá tud válni. Az első előfutamban még szoktam a pályát, és a folyamatosan változó körülményekkel is meg kellett küzdenem. A második előfutamra már összeállt a pálya, de szakadt az eső, teleküldték a szélvédőmet sárral, szóval ez sem volt egyszerű. A harmadik előfutamban volt egy kisebb műszaki problémám, beázott a gyertya. Az elődöntőt és a döntőt viszont sikerült megnyernem, szóval összességében sikeres hétvégém volt” – értékelt Beni.

190721_Hangodi_Bendeguz_4

Az elmúlt hetek sűrűbb programja után most egy hosszabb szünet vár a csapatra, a következő versenyre egészen októberig kell várni, amikor Beni a Mecsek Ralin indul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: