DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Kárai megszerezte idei első győzelmét

Megszakadt Spitzmüller nyerő szériája, a Supercars és STC +2000 kategóriában először győzött a címvédő – a Kakucsringen folytatódott a ralikrossz-ob.

Az országos bajnokság harmadik fordulóján véget ért a szezont kiválóan kezdő Spitzmüller Csaba győzelmi szériája: a skodás pilóta az előfutamok során még a leggyorsabb volt Kakucson, a döntőben azonban nem ért célba. A 2018-as magyar bajnok, Kárai Tamás így megszerezte szezonja első győzelmét Harsányi Zoltán és Vass Zoltán előtt.



Hasonló eredménnyel zárult a SuperTouringCars +2000 kategória. Ennek első két versenyét az osztrák Karl Schadenhofer nyerte Koncseg Zoltán előtt. Schadenhofer nem ment el Kakucsra, amely a CEZ értékelésébe nem számított bele, Koncseg ott volt, de hétvégéje a szabadedzések után véget ért. A kategória címvédője, Szikszai Bészi – akinek az első két fordulón két harmadik hely jutott – szerezte meg első győzelmét.

Más kategóriákban azonban folytatódott a győzelmi menetelés: háromból harmadik sikerénél tart Lukács Kornél „Csucsu” a Super 1600-ban, Roman Castoral – a hétvége egyetlen külföldi indulója – a SuperTouringCars + 2000-ben, Benyó Máté az MX5 Kupában és Makai György a Hankook Racer Cupban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: