DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Off-road

Újabb győzelemmel zárta a szezont Beni

Vasárnap ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta Hangodi Bendegúz: a HQ Racing pilótája az első két előfutam megnyerése után a harmadik előfutam és az elődöntő elsőségét is megszerezte.

A döntőben már nem bizonyíthatott, azt ugyanis a heves eső miatt biztonsági okokból törölték a szervezők, az előfutamok és az elődöntő eredménye alapján kialakult végeredményben viszont szintén Benié lett a győzelem.

171022HangodiBendeguz2



“A mai nap a harmadik előfutammal kezdődött, és már akkor is nagyon csúszott a pálya, főleg a földes rész, illetve még inkább a földes és a betonos rész határa. Egész hétvégén nagyon bolond idő volt, a köd, a pára, és persze az eső olyan körülményeket teremtett, hogy csúszkált mindenki a pályán. Az elődöntő nekünk még rendben lement, a többi kategóriának már nehezebb dolga volt. Azután kezdett rá igazán az eső, úgyhogy nem is engedték tovább a versenyt. Voltam a pályán, a célegyenesen állt a víz, szóval ha elindítják a döntőt, abból nagy káosz lett volna" – jellemezte a szezon utolsó versenynapját Beni.

171022HangodiBendeguz3

Az újabb százszázalékos hétvégével Beni megnyerte a ralikrossz Magyar Kupa 1600 köbcentis kategóriáját, a Magyar Kupa összetett értékelésében pedig megerősítette második helyét. „Ennél még van feljebb, tehát nem mondhatom, hogy teljesen elégedett vagyok, de természetesen nagyon örülök az eredménynek” – értékelt a fiatal pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: