DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Kiss Pál Tamás Máriapócson sem talált legyőzőre

Húsvét hétvégéjén a Rabócsiringen folytatódott a hazai ralikrossz-bajnokság, amelynek fő kategóriájában a szlovákiai idénynyitóhoz hasonlóan a korábbi formulaautós pilóta diadalmaskodott.

Néhány héttel a szlovákiai nyitány után Máriapócson rendezték meg a közép-európai zónabajnokság és országos ralikrossz-bajnokság aktuális, húsvét vasárnapjára és hétfőjére eső fordulóját. A SuperCars kategóriában az edzések Kárai Tamás és Kiss Pál Tamás harcát hozták, a döntőbe is ők jutottak be az első két helyen.

kiss-pal-tamas-mariapocs-rx



A finálé aztán utóbbi pilótának sikerült jobban, aki így a szezon második állomásán is diadalmaskodni tudott, ezzel magabiztosan vezeti az összetett értékelést is. A dobogóra Max Pucher és Vass Zoltán állhatott még fel, Kárainak végül ismét nem jött ki a lépés a döntőben.

Ami a többi géposztályt illeti: Super1600-ban Wieszt Jankó győzelmével ért véget a Rabócsiringen rendezett verseny, megelőzve Ferjáncz Andrást és Móricz Józsefet. A SuperTouringCars +2000-esek között Koncseg Zoltán, a -2000-es kategóriában pedig Roman Castoral végzett az első helyen, míg az 1600 köbcenti alattiak viadalán Kádár Patrik diadalmaskodott.

A Magyar Kupa mezőnyében Gidai Máté nyert a Szlovákiában győztes Siebel Balázs előtt, míg az Astra Divízióban Kovács Marcell, a suzukisok között pedig Majerszky Gábor elsőségével zárult a máriapócsi esemény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: