DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Off-road

A Bánkuti Motorsport és a Duna Autó kerek évfordulót ünnepelt

Egy futamgyőzelemmel, valamint az országos bajnokság negyedik helyével ért véget Bánkuti Gábor 2015-ös szezonja. A csapat és a kezdetek óta vele tartó kiemelt partnere, a Duna Autó Zrt. idén közösen új programot indított fiatal pilóták kinevelésével. Emellett változatlanul közös céljuk: Gábor tizedik bajnoki címének megszerzése.

A szezon ténylegesen októberben ért véget a RabócsiRingen, de az elért eredmények november 21­én váltak kézzelfoghatóvá az MNASZ Off­road szakágának Díjátadó Gálá­ ján, melyet a zalakarosi Hotel MenDanban tartottak. Az eseményen természetesen megjelent a jubileumot ünneplő Bánkuti Motorsport Team is, mely egyúttal egy kerek évfordulót is ünnepelt. A csapat és versenyzője, Bánkuti Gá­ bor 20 évvel ezelőtt, 1995­ben indult először a Ralikrossz Országos Bajnokságon.

Bankuti_01



„Több futamon is apró pontokat hullajtottunk el, mert a kelleténél kicsit több műszaki gond szólt közbe. Ráadásul a harmadik hétvégén meghibásodott a motor, és ez rányomta bélyegét az egész év teljesítményére. Bár végig harcban álltunk a tizedikért, ez most nem sikerült – értékelte szezonját a kilencszeres bajnok Bánkuti Gábor, aki a Super 1600­as kategória pontversenyét végül negyedik helyen zárta. – Reális ez a helyezés, figyelembe véve, hogy az élmezőny pilótái Eb­szintűek, technikai hátterük pedig idén felülmúlta a miénket.”

Bankuti_dijatado_01

„De hogy pozitív dolgokról is beszéljek: a húsvéti fordulót a RabócsiRingen megnyertem. Technikai hátrányunk miatt egész évben pengén kellett autóznom, éppen ezért kemény, szikrázó, de ugyanakkor korrekt összecsapások jellemeztek minden futamot, s én élveztem annak minden pillanatát. Ami a következő idényt illeti, már most megkezdtük a Peugeot 206 fejlesztését, jövőre nem adunk ekkora előnyt ellenfeleinknek! Eközben a színfalak mögött már a DS3 is épül.”

A Bánkuti Motorsport már a kezdetek óta együttműködik a szintén óbudai székhelyű Duna Autóval. A múltbéli bajnoki címekre közös eredményként tekintenek vissza, és a jövőt is együtt képzelik el. „Ez az együttműködés 1994-ben kezdődött, amikor Gábor még csak tehetségkutató versenyeken indult. A Duna Autó a legnagyobb támogatónk, és abszolút meg vagyunk egymással elégedve – mondta id. Bánkuti Gábor csapatfőnök. – Róluk érdemes tudni, hogy Magyarország egyik legnagyobb autókereskedő és javító cége, 13 autómárkát forgalmaznak, 15 márkaszervizük van, és 230 dolgozó családjának biztosítanak megélhetést.” A csapat és partnere emellett egy új vállalkozásba is belevágott –tervszerű utánpótlás-nevelésbe.

Duna Auto_01

„Megkezdte működését a Bánkuti Junior Team, ahol 8 éves kortól foglalkozunk fiatalokkal, fiúkkal és lányokkal. Gokart, szimulátorozás, valamint fizikai és mentális képzés az első év programja. 10 évesen ugyanis már indulni lehet a Junior Kupában, amely nagyszerű belépő a ma ralikrosszába. Ezek a gyerekek magas képzettséggel, vezetői tudással fognak rajthoz állni a bajnokságban. Egyúttal elkötelezettek vagyunk, hogy sportágunkon keresztül is népszerűsítsük a feltörekvő ifjúság körében a biztonságos és felelősségteljes gépjárművezetést”– tette hozzá a csapatvezető. 

Bankuti_02

A két évtizede tartó együttműködésről beszélt Ormos István, a Duna Autó vezérigazgatója is. „Még fiatal cégként kezdtük meg a közös munkát a Bánkuti Motorsporttal. A csapat 11 bajnoki címe, illetve 32 év végi dobogós helyezése a hazai ralikrosszban egyedülálló, kiválóan fémjelzi eredményes együttműködésünket. Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az autósport és a tehetségek segítésére. Ezután is mindent megteszünk Gábor tizedik bajnoki címének elérése érdekében, ami igazán különleges eredmény lenne, hiszen itthon senki sem volt még bajnok ennyi alkalommal.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: