DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Off-road

Vass Zoltán: Mindig Nyirádon vagyunk a leggyorsabbak

A ralikrossz országos bajnokság utolsó előtti fordulóját egy olyan pályán tartják hétvégén, ahol Vass Zoltán két emlékezetes idei futamon van túl. Az RXC Technics Motorsport versenyzője ismét felállna a dobogóra.

Október első hétvégéjén ebben az évben harmadszor látogat Vass Zoltán a Balaton közelében található Nyirád Motorsport Centrumba: az előző két kirándulás kifejezetten sikeresen alakult. Júniusban, a ralikrossz ob nyári szünetét megelőzően második helyet ért el Mitsubishi Coltjával, majd augusztusban az autókrossz Európa-bajnokságon vendégszerepelt ugyanezzel az autóval, és győzelmi esélyekkel érkezett a döntőbe, ahol egy riválisa kiforgatta.



„Nyirádon szoktunk a leggyorsabbak lenni, remélem, hogy ezt az autó és az időjárás is engedni fogja. Úgy érzem, a kocsi tüzetesen át lett nézve a műhelyben, ezért felkészülten fogunk megérkezni, a cél pedig az, hogy minél több pontot bezsebelhessünk. Nagyon közel vagyunk egymáshoz a pontversenyben, ezért igazán nem is számolgatunk még, mert bármi lehet belőle. Nyilván csak az utolsó versenyen fog eldőlni, hogy ki hányadik lesz az év végi értékelésben” – kezdte Vass a hétvégét megelőzően, aki a SuperCars kategória táblázatában 117 ponttal rendelkezik, mindössze 4 egységgel a második helyen egyenlőséggel álló Harsányi Zoltán és Wieszt Jankó mögött.

A legutóbbi versenyhétvégén, az ausztriai Greinbachban ötödik helyet ért el, akkor a döntőbe jutással is nagyon elégedett volt. Ezúttal többre vágyik. „Most nem leszünk annyira sokan, mint ott, mivel ez csak ob-futam, nem zónabajnoki, a külföldi versenyzők nem jönnek el. Viszont biztos, hogy megint erős nevek jutnak a legjobb hat közé, ezért ismét örülnék a bekerülésnek, de azért szeretnék előrébb végezi. Ha a dobogó alját sikerülne megcsípni, az szenzációs lenne” – beszélt az esélyekről Vass Zoltán.

És a júniusi második hely megismétlése? „Kis szerencsével talán összejöhet. Mondhatnám, hogy reális, mert egyszer már sikerült, de a többieknek voltak csetlés-botlásai, nekünk viszont tökéletesen alakult a hétvégénk. Viszont lehet, hogy ezúttal nekünk lesz problémánk, ezért jóslatokba bonyolódni nem szeretnék. Csak azt mondhatom megint, hogy a dobogó alsó fokát célzom meg, úgy gondolom, hogy ha az sikerül, akkor megint nagyon elégedettek lehetünk magunkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: