DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Ralikrossz: Meghódították a magyarok Ausztriát

A ralikrossz országos bajnokság ötödik fordulóját az osztrák határon túl, Greinbachban tartották, ahol honfitársainknak egymáson kívül a hazai pilótákat is le kellett győzniük. Sikerült.

Greinbachban a magyar ob mellett közép-európai zónaversenyt is rendeztek, az osztrák, cseh és szlovák nyílt bajnokságok fordulóival, emiatt pedig számos külföldi versenyző is összemérte tudását az országos széria legjobbjaival. A ralikrossz-vb-n is szereplő Max J. Pucher különösen kiemelkedett közülük, a versenyző megnyerte az első két előfutamot. A második helyet mindkettő alkalommal a magyar bajnokság éllovasa, Kárai Tamás hozta, aki a harmadik előfutamon fordított, habár Pucher legjobb időeredményét nem sikerült megjavítania.

Az előfutamok utáni köztes eredménylistán Harsányi Zoltán következett a harmadik, az osztrák Alois Höller a negyedik, valamint Wieszt Jankó és Vass Zoltán az ötödik-hatodik helyen. Pucher és Kárai külön elődöntőkbe került, talán nem meglepő, hogy mindketten megnyerték sajátjukat. Pucher oldaláról Harsányi és Kiss Pál Tamás, a Kárai mögött végzők közül pedig Alois Höller és Vass jutott be a hat főt felvonultató döntőbe.



Kárai aztán a harmadik előfutamhoz hasonlóan a döntőben is le tudta győzte a vb-s csapatával és autójával szereplő Puchert, ezzel komoly lépést tett meg a magyar bajnoki cím felé. Greinbach előtti legközelebbi riválisa, Wieszt Jankó nem szerepelt az elődöntőkben, Harsányi pedig csak hatodikként zárta a döntőt. Puchernek meg kellett elégednie a második hellyel, a dobogót pedig Kiss Pál Tamás egészítette ki.

A Super 1600 kategóriában osztrák győzelem született, Mario Petrakovits nyert Luigi és Mózer Attila előtt, a SuperTouringCars +2000 Karl Schadenhofer győzelmét hozta, harmadik lett Tóth Attila, míg a SuperTouringCars -2000-ben a cseh Roman Castroral nyert, itt is bronzérmes pozíciót szerzett egy magyar pilóta, Csirmaz Brúnó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: