DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Ausztriában folytatódik a ralikrossz bajnokság

Hangodi Zoltán és Hangodi Bendegúz a hétvégén az ausztriai Greinbach felé veszi az irányt, ahol hosszú nyári szünet után folytatódik a hazai ralikrossz bajnokság. A pálya mindkettejük számára új, a mezőny pedig mindkét kategóriában erős, ennek ellenére apa és fia egyaránt jó hangulatú hétvégére számít nyugati szomszédainknál.

"Ezen a hétvégén kettéoszlik a csapat, az egyik fele a nagykállói tereprali futamon vesz részt Gáborral, mi pedig az ausztriai Greinbachba tartunk Izgalmasan kezdődik a hétvégénk, mert pont az indulás előtt nem sokkal kaptuk az információt, hogy Hegyeshalomnál nem lehet átmenni a határon.

Hangodi_Bendegúz



Szerdán teszteltünk mindkét autóval, remélem, Gábor ügyes lesz, én pedig végigmegyek. Nagyon komoly mezőny lesz a greinbachi versenyen, 18-an neveztek a SuperCars-ba, és lesznek VB-s autók is. Szeretnék bekerülni a döntőbe, de tekintve, hogy az enyém a leggyengébb autó, biztosan nem lesz egyszerű – talán ha lenne egy kis eső, az megkönnyíthetné a dolgomat. Ami a pályát illeti, az teljesen új lesz számomra, még képen sem láttam, de szeretem a kihívásokat, és már alig várom, hogy a hosszú szünet után újra beülhessek a Nissanba” – nyilatkozta Hango pénteken az indulás előtt.

Természetesen Beni is ott lesz Greinbachban, és határozott célja, hogy a korábbi dobogós helyezések után végre első győzelmét is begyűjtse. Az ő malmára hajtja a vizet, hogy ezúttal mindenkinek új a pálya, s így kiegyenlítettebbek lehetnek az esélyek.

A hazai ralikrossz bajnokság greinbachi futama szombaton 13 órakor a szabadedzésekkel kezdődik, majd az előfutamok következnek. Az elődöntőkre és a döntőkre vasárnap kerül sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: