DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Off-road

Góbor József fokozatosan gyorsul

Sikeresen teljesítette élete második autóversenyét az újonc pilóta, aki a Magyar Kupa értékelésében mindössze egy pozícióval maradt le az elődöntőről a Ralikrossz Nyílt Országos Bajnokság második, máriapócsi futamán.

Az elsőkerék-meghajtású, 1,6-os Skoda Fabia Mk1-est terelgető pilóta fokozatosan vette fel a ritmust és növelte a tempót a húsvéti versenyen, és a végén tényleg csak egy hajszálon múlott, hogy nem jutott be az elődöntőbe.

 



„A legjobb 12 jut be az elődöntőbe, és én pont a 13. lettem az előfutamok összesített eredményei alapján. Az egyik futamomban fehér zászlót lengettek, egy a pálya szélén guruló versenyautó miatt, én pedig elvettem a gázt. Ekkor érkezett meg mellém az egyik opeles versenyzőtársam, aki meg is előzött. Ennyin múlt a bejutásom. Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok mindennel, mivel ez még mindig csak a második versenyem volt, de úgy érzem, sokat sikerült fejlődnöm. Az autó tökéletesen működött végig, és a pálya is sokkal jobban tetszett, mint a Slovakia Ring, pláne, hogy itt már voltam egyet tesztelni a szezon előtt. Örülök, hogy pünkösdkor is ide jövünk vissza, és már alig várom azt a versenyt” – mondta el Góbor József.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: