DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Off-road

Brezovszki Nyirádon már két autóval támad

A többszörös magyar bajnok Brezovszki Sándor – közismertebb nevén: „Brezó” – az elmúlt hétvégén a losonci FIA Közép-Európa Zóna- és ob-futamon elért 2. helyével tartotta életben magyar bajnoki esélyeit a Buggy1600-ban, ám a nyirádi szezonzárón már nemcsak ebben a kategóriában hajt majd a győzelemért, hanem a SuperBuggyk között is.

A fő cél persze ettől függetlenül a Buggy1600-ban szerzett előző évi bajnoki címének megvédése lesz az október első hétvégéjén, Nyirádon megrendezendő futamon. Ez önmagában is komoly feladatnak ígérkezik, hiszen a bajnokságot továbbra is Szabó Oszkár vezeti, 5 ponttal megelőzve Brezót. A címvédőnek így nem lesz más dolga, mintnyerni, és bízni benne, hogy nem Szabó jön be mögötte a 2. helyre – ennyi kellene ahhoz, hogy a végén ismét őt hirdessék ki bajnoknak.

Brezovszki 101_01



 

Idén nem mellesleg hihetetlenül kiélezett és változatos lett a Buggy1600 nyílt magyar bajnoki címéért folyó küzdelem. Az eddigi hat versenyen hat különböző győztest avattak (Szabó Krisztián, Brezó, Klenáncz Szabolcs, Peter Levkus, Stefan Hummel és Philip Stenzl), és Szabó Oszkár úgy vezeti az összetettet, hogy ő speciel ebben az évben még nem nyert futamot. Ha Nyirádon hoz egy 2. helyet, akkor nem is kell neki, e nélkül is bajnok lesz, de Brezónak ehhez egészen biztosan lesz még 1-2 szava…

- Múlt hétvégén Losoncban 2. lettél az osztrák Philip Stenzl mögött, miközben legfőbb bajnoki riválisod, Szabó Oszkár a 4. helyen végzett. Sikerült tehát faragnod a hátrányodból, ami 5 pontra csökkent. A döntés a nyirádi szezonzáróra maradt. Milyennek látod az esélyeidet?

- Szerintem jó esélyekkel indulunk harcba. Idén eléggé el voltunk átkozva, és sok technikai hiba hátráltatott minket, de amikor semmi gondunk nem volt, akkor stabilan ott tudtunk lenni az elejében. Minden Nyirádon fog eldőlni, és én szeretném megnyerni a versenyt. Az elsődleges célom a Buggy1600-as győzelem és bajnoki cím megszerzése lesz, de így az év végére kész lett a nagy autónk is, így Nyirádon már két kategóriában indulok, és a Buggy1600 mellett a SuperBuggy-ban is a győzelemre török.

02KepalasFoto_IMG_7807 

- Fel van adva a lecke…

- Igen, de szeretem a kihívásokat, és minden álmunk ez volt. Már egész évben két autóval szerettünk volna versenyezni, de végül az élet úgy hozta, hogy a nagyobbik autónkkal csak mostanra tudtunk elkészülni. Jövőre már minden ob-futamon két kategóriában szeretnék rajthoz állni, és természetesen mindenhol a győzelem lesz a célom.



 

- Nyirádon az ob mellett több Eb-futamon is indultál már. Mennyire fekszik neked a vörös katlan?

- Nyirád őszintén szólva eddig egy igazi mumuspálya volt nekem, az eddigi versenyeim általában balszerencsésen alakultak ott. Az idei Eb-n például folyton balesetekbe keveredtem, ezért nem jött össze a jó szereplés. De ezt most szeretnénk magunk mögött hagyni, és egy dupla futamgyőzelemmel zárni az évet, ha már kész lett mindkét autónk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: