DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Motor

Minden, amit a MotoGP 2024-es szezonjáról tudni kell

Heteken belül indul a MotoGP új idénye, amely minden eddiginél kimerítőbbnek ígérkezik – összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Rekordot jelentő 22 nagydíjat fog tartalmazni a MotoGP 2024-es szezonja, köztük egy új helyszínnel, valamint tartalékpályaként a Balaton Park Circuittel. Az idény március elején rajtol, de a motorokat már februárban láthatjuk pályára gurulni két hivatalos teszt keretein belül.

Eközben a mezőnybe érkezett egy új amerikai formáció, az RNF helyét egy az egyben elfoglaló Trackhouse Racing, a versenyzői felállásokat illetően pedig a 11-ből 7 istállónál is változott legalább az egyik motoros személye – többek között az elmúlt időszak legfontosabb átigazolása révén Marc Marquez is csapatot és márkát váltott.

A technikai szabályok pedig ugyan nagyjából változatlan, de így is lesz két fontos újdonság, amire figyelni kell 2024-ben – ezeket a tudnivalókat gyűjtöttük most össze az alábbi videóban:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: