DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Motor

Elhunyt a Bol d’Or-kategóriagyőztes Reisz János

Életének 95. évében elhunyt a 21-szeres magyar bajnok és Bol d’Or-kategóriagyőztes Reisz János.

95. életévében elhunyt idősebb Reisz János, a magyar motorsport legendás alakja – adta hírül a Magyar Motorsport Szövetség gyorsasági szakágának hivatalos Facebook-oldala.

„Jani bácsi” 21-szeres magyar bajnok motorversenyző volt, legnagyobb sikerének azonban maga is azt tartotta, hogy 1956-ban a franciaországi Monthlery pályán kategóriagyőzelmet szerzett Kurucz Györggyel egy 250 köbcentis Pannónia nyergében a legendás 24 órás versenyen a Bol d’Oron. 

Egy nemzetközi bajnok motorversenyzőt és egy nagyszerű edzőt búcsúztat a magyar motorsport. A MAMS Gyorsasági Szakága ezúton is őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Nyugodj békében „Jani bácsi”! – zárul a közlemény.

Reisz Jánosról a hosszútávú motorversenyzés világbajnoki sorozatának magyar szereplője, a Bol d’Oron idén újfent top 10-es eredményt elérő Kovács Bálint is megemlékezett: Azok a sportolók, akik kiváló teljesítményükkel és elkötelezettségükkel kiemelkednek, gyakran szolgálhatnak példaképként rajongóiknak. Számomra ilyen személy volt a most vasárnap, 95. életévében elhunyt Reisz János” – írta a H-Moto motorosa.

 

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: