DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Motor

Martin fölényes sprintgyőzelemmel közelített

Zsinórban ötödik sprintjét nyerte a Pramac spanyolja a MotoGP Thaiföldi Nagydíján, ezzel 18 pontra felzárkózott a csupán hetedik Bagnaiára. Binder és Marini még a dobogón.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A világbajnoki összetettben második helyen álló Jorge Martin várhatta a pole-ból a MotoGP Thaiföldi Nagydíjának szombati sprintversenyét. A Pramac Ducati motorosa remekül startolt és rögtön elkezdte kiépíteni az előnyét, míg mögötte Luca Marini és Brad Binder sorakozott. A vb-éllovas Francesco Bagnaia számára ellenben nem indult jól a sprint, a hatodik helyről rajtolva visszacsúszott a kilencedik pozícióba.

Martin hamar egy-másfél másodperc környékére növelte a fórját, Binder ellenben tapadt Marinire, míg mögöttük Aleix Espargaro, Marco Bezzecchi és Marc Marquez hármasa érkezett. A nagy csatát az ezt követő bolyban láthattuk: Alex Marquez például az utolsó kanyarban próbálta lehagyni Johann Zarcót, ám mindketten szélesre sodródtak, így Bagnaia mindkettejük mellett elment.

motogp-martin-pramac-buriram-sprint



A táv felénél indult meg a csata a második helyért, Binder azonban csak második nekifutásra tudta maga mögé utasítani Marinit. Akit viszont nem tudott leszakítani magáról a dél-afrikai, ráadásul nem volt messze tőlük Espargaro sem, míg eggyel hátrébb Marquez hámozta át magát Bezzecchin – akire ráadásul a fináléban Bagnaia is megérkezett.

Martin eközben senkitől sem zavartatva, kényelmes előnnyel húzta be az elsőséget: ez volt zsinórban az ötödik sprintgyőzelme. Binder lett a második, Marini a harmadik, a negyedik pozícióért viszont nagy adok-kapok zajlott az utolsó körben, amelyből végül Marquez került ki győztesen Espargaróval szemben.

Bezzecchi kevesebb mint egy tizeddel ugyan, de megtartotta a hatodik helyét, így Bagnaia csupán hetedik lett – ezzel a tabellán a fórja 18 pontra olvadt Martinnal szemben. A pontszerzők sorát Alex Marquez és Zarco tette teljessé, a top 10-et pedig Jack Miller, kiszorítva onnan két világbajnokot, Fabio Quartararót és Joan Mirt.

A sprint végeredménye:

motogp-buriram-sprint

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: