DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Bezzecchi uralta az asseni sprintet Bagnaia előtt

Hamar visszaszerezte a rajtnál elbukott vezetést a VR46-os olasz. Bagnaia így is növelte előnyét, Binder büntetése után Quartararo a harmadik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ahogy azt idén már megszokhattuk, szombat délután került sor a MotoGP sprintversenyére az asseni Holland TT-n. A pole-pozícióból Marco Bezzecchi vághatott neki a 13 körös távnak, viszont Francesco Bagnaia és Brad Binder is lerajtolta a VR46-ost, így az olasz csak a harmadik helyen fordult. Mögötte Fabio Quartararo, Luca Marini és az egymással is nagyot csatázó Pramac Ducatik és Apriliák következtek.

motogp-bezzecchi-assen-1



Bezzecchi persze nem hagyta annyiban a dolgokat: a második körben visszaelőzte Bindert, és megiramodott Bagnaia után is. Hamar utol is érte a címvédő honfitársat, s némi adok-kapok után át is hámozta magát rajta – a negyedik kör felénél már újra Bezzecchi vezette a mezőnyt! Az olasz rövidesen le is rázta magáról Bagnaiát egy másodpercre, de a világbajnokot sem igazán fenyegette Binder, aki mögött viszont ott loholt Quartararo, valamint Aleix Espargaro és Jorge Martin.

A hajrához közelítve Bagnaia ugyan némileg közelített Bezzecchire, de ez csak ideiglenes trendnek bizonyult, így a VR46 Ducati motorosa először győzött sprinten. A vb-éllovas sem panaszkodhatott a második helyére, hiszen így is növelte előnyét a tabellán legközelebbi üldözőjével, a most csak hatodik Martinnal szemben.

A harmadik helyért Quartararo alaposan meghajtotta Bindert, de a csatát egy büntetés döntötte el: a dél-afrikai három másodpercet kapott pályaelhagyásokért, így a yamahás végzett a top 3-ban. Espargaro is megelőzte így a KTM-est, a pontszerzők közé pedig Maverick Vinales, Enea Bastianini és Alex Marquez fért még be, miután Marinit is utólag büntették. Csalódást jelentett Jack Miller 11. és Johann Zarco 13. helye, míg Marc Marquez mindössze a 17. pozícióban ért célba a sprinten.

A sprint végeredménye:

motogp-assen-spr

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: