DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Marquez: Most először nem éreztem fájdalmat

Boldog volt a Japánban elért negyedik helye után a nyolcszoros világbajnok, aki elmondta: a legfontosabb számára, hogy hosszú idő óta először nem voltak fájdalmai a versenyen.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Remekül sikerült a negyedik karműtétjét követő visszatérése utáni második versenyhétvégéje Marc Marqueznek: a szombati esős időmérőn pole-pozíciót szerzett, majd a vasárnapi versenyen a negyedik helyen ért célba, az utolsó körökben megelőzve Miguel Oliveirát. A Repsol Honda motorosa elégedetten értékelte a Japán Nagydíjat, ugyanis elmondása szerint végre nem voltak fájdalmai verseny közben, amire a legutóbbi operáció előtt nem volt példa:

marquez-motegi-dppi



„Nagyon örülök, mert erős versenyt futottam. Konzisztens futamot teljesítettem, és a legfontosabb, hogy nem éreztem fájdalmat közben” – idézi Marquezt a The Race. „Éreztem, hogy a végére elfáradt a karom, de nem voltak fájdalmaim. Számomra ez a legfontosabb, és ezért is tudtam az utolsó körökben támadni Oliveirát. Nagyon régóta nem éreztem úgy magam, hogy támadhattam az utolsó körökben, mert korábban fájdalmaim voltak és emiatt nem tudtam koncentrálni. De ma nem éreztem fájdalmat, csak elfáradtam. Mindent az irányításom alatt tartottam.”

A spanyol a biztató eredmény ellenére óvatosságra is intett, szerinte ugyanis Motegiben a pálya jellegéből adódóan nem jöttek ki annyira a Honda versenygépének gyengeségei. Ráadásul még ő is csak a második hétvégéjét teljesítette, így nincs teljesen tiszta képe arról, milyen állapotban is van pontosan a karja és az izomzata:

„Tény, hogy ez egy jó hétvége volt. De az is igaz, hogy a szombati eső segített frissnek maradnom és pole-ba kvalifikálnom. Szóval ha őszinte akarok lenni, egy átlagos hétvégén inkább hetedik-kilencedik helyen végeznénk, nem pedig a negyediken.”

Marquez a The Race kérdésére azt is elmondta, hogy még ha a karjában az izom újra százszázalékos állapotba kerül, akkor sem hiszi, hogy a 2019-es formája elegendő lenne ma a MotoGP-ben, ugyanis az elmúlt három évben nagyon megváltozott a kategória és a motorok. „A motorok egyre fontosabbak. Mint azt ma is láthattuk, egyre nehezebb az előzés is. Ha valaki mögött haladsz, nem tudod megfékezni a gépet, mert nem érvényesül az aerodinamika hatása, és ugyanezért több is az egykerekezés. Korábban könnyebb volt más mögött haladni, most viszont egy körön még oké, de versenytávon rosszabb” – mutatott rá a nyolcszoros világbajnok az aerodinamikai elemek fontosságának növekedésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: