DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Visszatérés: Marquez rajthoz áll Aragonban

A múlt heti misanói teszten már újra MotoGP-motorra ült, az ottani tapasztalatok alapján pedig úgy döntött a nyolcszoros világbajnok, a hétvégi hazai nagydíján élesben is visszatér a mezőnybe.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez a május végi Olasz Nagydíj után feküdt ismét kés alá, hogy negyedszer is megműtsék a 2020-as jerezi szezonnyitón eltört jobb felkarcsontját, amely az előző operációk után nem gyógyult meg megfelelően. A spanyol a korábbi rossz tapasztalatok alapján és az orvosok tanácsára óvatosan építette fel a rehabilitációját, csak augusztus végén engedélyezték számára, hogy megkezdje a motoros edzéseket.

marquez-motogp-teszt



Ezután viszont már nem várt sokáig a nyolcszoros világbajnok, hiszen ahogy azt ő maga is elmondta: az izomzat visszaépítéséhez elengedhetetlen feltétele a motorozás is. Éppen ezért előbb az aragóniai gokartpályán töltött el két napot, majd pedig a múlt héten a misanói kollektív teszten visszaült a MotoGP-s Hondájára is.

Akkor Marquez az első nap után még úgy fogalmazott, hogy főleg az első körökben inkább szenvedett, mintsem élvezte volna a motorozást, és egyben egy versenytávot biztosan nem tudott volna teljesítenie – emiatt az ebédszünet után nem is gurult pályára. A második nap során viszont már csaknem megduplázta a körmennyiségét és sokkal optimistábban is nyilatkozott, hozzátéve, hogy az azt követő két-három napban dönt arról, van-e értelme rajthoz állnia a soron következő nagydíjon. Azt hangsúlyozta: ha visszatér, nemcsak egy-két beugrást szeretne, hanem teljes és rendes visszatérést.

 

Nos, úgy tűnik, a teszt utáni napok meggyőzték arról Marquezt, hogy versenyen is motorra ülhet, a Repsol Honda ugyanis kedden bejelentette, hogy a nyolcszoros világbajnok elindul a hétvégi Aragóniai Nagydíjon. A helyszín kiválasztása logikus, elvégre a spanyol hazai futamáról és egyben a Sachsenring és a COTA után a harmadik legerősebb pályájáról van szó, ráadásul ezt követően több hétre a Távol-Keletre utazik a mezőny, amely első éles versenynek aligha lett volna ideális.

Azt Marquez a fenti videóban és a Repsol Honda is a közleményében hangsúlyozza, hogy az Aragóniai GP-n a céljuk, hogy még inkább felmérjék a spanyol motoros állapotát és fittségét egy versenyhétvége intenzitása mellett is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: