DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Csapatot és motort vált Alex Marquez

Távozik az LCR Hondától az ifjabbik Marquez: a spanyol versenyző 2023-tól a Gresini Ducati versenyzője lesz. Egyúttal a csapat azt is megerősítette, hogy Fabio di Giannantonio marad náluk.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Újabb csapatnál keltek el a 2023-as ülések a MotoGP-ben: a Gresini Racing bejelentette, hogy jövőre az Alex Marquez, Fabio di Giannantonio párossal állnak rajthoz a királykategóriában. Utóbbi versenyző személye a kevésbé érdekes, hiszen az olasz folyamatosan javuló teljesítményt nyújt az újoncévében az egyéves Ducatin.

alex-marquez-gresini



Alex Marquez ellenben több évnyi hondázás után vált: a korábbi Moto3-as és Moto2-es világbajnok rendkívül gyengén szerepelt idén az LCR-nél, a gyorsasága helyett inkább bukásokkal hívta fel magára a figyelmet.

A spanyol Enea Bastianini helyét foglalja el a Gresininél, aki jövőre vagy a gyári Ducatinál, vagy a Pramac Racingnél fogja húzni a gázt: a bolognaiak vezetősége szerint augusztusra várható döntés arról, hogy az idén három futamot nyerő olasz vagy Jorge Martin lesz Francesco Bagnaia új csapattársa az első számú alakulatnál.

Ami pedig az LCR-t illeti: Lucio Cecchinello csapatfőnök a Holland TT hétvégéje előtt elismerte, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Alex Rinsszel, így várhatóan csak idő kérdése a bejelentés. Ha ez így lesz, akkor akár mindkét suzukis Hondán köthet ki, hiszen Joan Mir esetén pedig a Repsolt valószínűsítik a legtöbben. A korábban a Gresininél majdnem biztosra vett Miguel Oliveirát pedig az RNF Apriliával boronálták össze az utóbbi időben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: