DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Mir: Kezdünk úgy menni, mint 2020-ban

Bár egyelőre még a dobogóra sem állt fel idén, a két évvel ezelőtti MotoGP-világbajnok mégis bizakodva értékelte a Suzuki formáját: hasonlóan konstansan teljesítenek, mint a címszerzésükkor.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Bár a futamgyőzelmeket eddig Ducatival, KTM-mel és Apriliával aratták a 2022-es idényben, mégsem lehet elégedetlen a Suzuki sem. Alex Rins révén már van két dobogós helyezése a „kékeknek”, így a spanyol négy verseny elteltével az összetett második helyen áll, míg csapattársa, Joan Mir két hatodik és két negyedik pozícióval a negyedik helyet foglalja el a tabellán, s hátránya csupán 15 pont az éllovas Enea Bastianinivel szemben. Azaz a Suzukik igencsak kiegyensúlyozottan teljesítenek, ez pedig 2020-ban világbajnoki diadalt eredményezett Mir számára – nem véletlen, hogy a versenyzőben is elkezdtek felsejleni a két évvel ezelőtti emlékek:

mir-suzuki-cota-2022



„Úgy gondolom, Európában azt is működésre bírjuk, ami még pillanatnyilag hiányzik” – nyilatkozta Mir, akit a Motorsport.com idéz. „Argentínában nagyon jó versenyt futottunk, a mandalikai esőben szintén. Katarban hiányzott valami, de az igazság az, hogy onnantól kezdve sokkal jobban kezdtem érezni magam. Egyre több olyan versenyt futunk, mint 2020-ban, és igyekszünk kiaknázni a motorban rejlő potenciál száz százalékát. Úgyhogy folytassuk így. Szerintem ha koncentráltak leszünk és a következő lépést is meg tudjuk tenni a motorral, akkor idén újra jó helyezésért harcolhatunk a szezon végén.”

A legutóbbi Amerikai GP-t így értékelte a suzukis spanyol: „Tekintve, hogy ez a pálya… a hétvégén nem akartam mondani, mert a negatív megjegyzések nem segítenek, de ez a pálya más, mint a többi, és nem élvezem rajta a motorozást. És ez egy olyan helyszín, ahol ha nem élvezed a motorozást, akkor valami hiányozni fog. Úgyhogy a negyedik helyen célba érni nagyszerű, ez azt mutatja, hogy lépegetünk előre. Hátulról zárkóztunk fel, a verseny utolsó fázisa biztató volt, lépésről lépésre előzgettem. Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak, még ha a negyedik helyet sosem szeretjük, a harmadik és az ötödik pozíció is jobb.”

Arról, hogy a győzelmi ínség ellenére is a Suzuki van talán a legjobb helyzetben a vb-csata korai szakaszában, a Formula Motocast legfrissebb adásában is beszéltünk – ahogy arról is, hogy egyelőre viszont nem Mir, hanem Rins a meggyőzőbb házon belül:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: