Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda
Motor

Sebestyén Peti: Felkészültünk a szezonra

Április 5-én a kétnapos aragóniai teszt után hivatalosan is véget ért a 2022-es felkészülési időszak. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti idén összesen tíz napot tesztelt csapatával, az Evan Bros. Racing Teammel. Az Aragóniában tartott szezonkezdés előtti két tesztnapon a teljes mezőny részt vett, a magyar pilóta összetettben a 10. helyen végzett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Április 4-5. között a Supersport-világbajnokság teljes mezőnye – 30 pilóta – gurult pályára Aragóniában. A teszt kiemelt fontosságú volt, hiszen pénteken itt kezdődik majd a szezonnyitó. Mindkét nap három 45 perces etap állt rendelkezésére a versenyzőknek, azonban a reggeli órákban a hűvös idő miatt nem sokat tudtak motorozni. A vb egyetlen magyar résztvevője pozitív érzésekkel zárta a teszteket, célja, hogy top 10-es eredménnyel kezdje meg a szezont.

sebestyen-peti-aragon-teszt„Ami az egyik legnagyobb siker volt, hogy végre megfelelő volt az időjárás a motorozáshoz, és ki tudtuk próbálni száraz körülmények között is a beállításokat. Az egykörös tempóm egészen biztató, de a ritmuson és a versenytempón még dolgoznunk kell. Van egy kisebb sérülésem a vállamban, ezzel is nagyon sokat foglalkozom, hogy a legkevésbé hátráltasson majd a versenyen. Nagyon erős a mezőny, de úgy érzem, felkészültek vagyunk, így magabiztosan várom a hétvégét” – mondta el a HUMDA pilótája.

A spanyol fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, a szombati időmérőt, versenyt és a vasárnapi futamot az Arena4 TV-n, az Arena4.hu oldalán és az Eurosport 2-n lehet majd nyomon követni.

Péntek (április 8.)    
11:25 - 12:10 1. szabadedzés  
16:00 - 16:45 2. szabadedzés  
     
Szombat (április 9.)    
10:25 - 10:45 Időmérő edzés (tv: Aréna4, élő)
15:15 1. futam (tv: Eurosport 2, élő)
     
Vasárnap (április 10.)    
12:30 2. futam (tv: Aréna4, élő)
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: