DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Marquez: Reális opció volt, hogy abbahagyom

A nyolcszoros világbajnok spanyol szerint benne volt a pakliban, hogy a látása már soha nem lesz olyan jó, hogy újra MotoGP-motorra ülhessen. A sok kihagyás miatt nem is tekint magára favoritként.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Elképesztő megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt másfél évben Marc Marquez. A 2020-as évadnyitó jerezi futam kartörést szenvedett, amely miatt az idény teljes hátralévő részét, sőt még a 2021-es esztendő elejét is ki kellett hagynia, s csupán három műtétet követően tudott visszatérni. Majd amikor végre kezdte tényleg visszanyerni a formáját, tavaly ősszel egy edzésbaleset után kettős látással diagnosztizálták, így újabb hónapokra kényszerült a partvonalon kívülre.

Szerencsére a repsolos azóta ismét vissza tudott térni, a hamarosan az Amazon Prime-ra érkező dokumentumfilm-sorozat, a MotoGP Unlimited madridi sajtópremierjén viszont elárulta, hogy nagyon megviselték a történtek:

marquez-teszt-honda



„Nagyon mélyre kerültem a 2020-as és 2021-es szezonok során. A kettős látás mellett nem tudtam semmit csinálni, mert elszédültem. Valójában az orvos azt mondta a műtét után, hogy egy csoda, hogy visszanyertem a rendes látásomat” – nyilatkozta az El Partidazo de COPE-nak a spanyol, hozzátéve: a sérülése során a sport háttérbe került számára a prioritások sorában.

Marquez azt is elárulta, hogy a visszavonulás is benne volt a pakliban nemrég: „A DNS-em nem veszett el, ha ez megtörténik, akkor be kell fejeznem a pályafutásomat. És ezen a télen ez megtörtént: gondoltam arra, hogy többé nem versenyzem, mert reális esély volt rá, hogy ez történjen. Az orvos elmondta a lehetőségeket, s a harmadik az volt, hogy a látásom jó lesz arra, hogy normális életet éljek, de arra nem, hogy 250 km/h-val száguldjak egy motoron.”

Szerencsére mindezt maga mögött tudhatja a nyolcszoros világbajnok, aki kifejezetten biztató tesztidőszakot produkált a teljesen megújult motorral kiálló Hondával együtt – ennek ellenére a 29. életévét a minap betöltő versenyző nem tekint magára fő esélyesként:

„Jelenleg 12 motor van a rajtrácson, amely képes megnyerni a világbajnokságot, de a fő favoritok a regnáló világbajnok és az előző évi ezüstérmes, Fabio Quartararo és Pecco Bagnaia. Ha nem Rafa Nadalnak hívnak, nem lehetsz esélyes úgy, hogy előtte két évig sérült voltál” – tette hozzá a nemrég a rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját egy hosszas kihagyást követően megszerző spanyol teniszezőre utalva.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: