DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Motor

Yamaha: Minél hamarabb alá akarunk írni Fabióval

Természetes a hangvillások csapatmenedzsere szerint, hogy más gyártók is megkeresték a regnáló világbajnokot, de számukra is a franciával való hosszabbítás jelenti a prioritást.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Bár mindössze 14 ezredmásodperces hátránnyal a második helyen zárta az utolsó, indonéziai tesztet Fabio Quartararo, a francia már tavaly november óta rendre arról nyilatkozik, hogy nem érez számottevő előrelépést a Yamaha 2022-es motorját illetően. Különösen a végsebességbeli hátrányukat kritizálta, amely téren még mindig pályától függetlenül 10 km/h a hátrányuk az etalonnak számító Ducatihoz képest.

quartararo-motogp-teszt



A mandalikai gyakorlás során már azt is elhintette a címvédő, hogy a Yamaha gyengébb formája a 2022 utáni sorsát befolyásolhatja: konkrétan úgy fogalmazott, hogy „nyitott” a jövője. Erre reflektált Massimo Meregalli, a hangvillások csapatmenedzsere, akit nem lepett meg, hogy Quartararo iránt érdeklődnek a rivális gyártók, de kijelentette, hogy ők is szeretnék megtartani a fiatal motorost:

„Számunkra Fabio jelenti az elsődleges prioritást” – idézi Meregallit a Motorsport.com szaklap. „Szinte napi kapcsolatban vagyunk a menedzsmentjével, és haladunk a programunkkal. Igyekszünk megtalálni a módját, hogy a lehető leghamarabb megállapodjunk. Normális, hogy vannak ajánlatai, de magabiztosak vagyunk és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy bebiztosítsuk a következő két vagy még akár még több évre. Nyilván amíg nem ír alá, az ajtók nyitva állnak. Egyértelmű, hogy kiértékeli az összes ajánlatot, kirakja őket az asztalra, aztán kiválasztja közülük a legjobbat. Azt tudhatod csak, mid van, azt nem, hogy mid lesz. Számomra ez komoly érték, és mindig jól tudunk vele dolgozni.”

Meregalli azt is elmondta, hogy nem gondolja, hogy a jövőjével kapcsolatos kérdések elterelnék Quartararo figyelmét, és hiszi, hogy a francia panaszai ellenére is vb-esélyes lesz 2022-ben: „Nem látom rajta, hogy máson gondolkodna, rendkívül koncentrált most is, mint mindig. Nagyon kemény munkát végzett a napok során. Alapvetően az a filozófiánk, hogy kihozzuk a lehetséges maximumot a csomagunkból, és magabiztosak vagyunk a csomagunkat illetően. Jól fogunk dolgozni, a szezon hosszú, 21 nagydíjból áll, a tavaly mutatott kiegyensúlyozottsága pedig önbizalommal tölt el minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: