DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Még inkább feketébe öltözött az Aprilia

Az immár teljes értékű gyári csapatként induló noalei márka komolyzenei aláfestés mellett rántotta le a leplet Aleix Espargaro és Maverick Vinales versenygépének némileg megújult dizájnjáról.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A MotoGP-s csapatok közül utolsó előttiként – már csak az eseményét február 24-re időzítő VR46 Ducati maradt hátra – ejtette meg a csapatbemutatóját az Aprilia Racing Team. A noalei márka a királykategóriába való 2015-ös beszállásuk óta hivatalosan most először fog rajthoz állni teljesen gyári csapatként, hiszen eddig az idén Ducatikra váltó Gresini Racing partnereiként szerepeltek a mezőnyben.

Nem véletlen azért, hogy ennyi éven át együttműködött a két fél, ugyanis Gresiniékhez hasonlóan az Aprilia Racing is komolyzenei aláfestés mellett leplezte egy előre felvett videóban – amelyben Massimo Rivola csapatmenedzser volt a karmester – a 2022-es dizájnt. A motor festésében még az eddiginél is dominánsabbá vált a fekete, a piros ellenben kisebb hangsúlyt kapott, sőt egy csíknyi lila is megjelent rajta:

aprilia-nyito-1



Abban nincs változás, hogy az egyik motoron továbbra is az évek óta náluk versenyző, s a gyártó első MotoGP-dobogóját tavaly megszerző Aleix Espargarót láthatjuk majd, míg a másikon az Apriliához a 2021-es szezon közben, a viharos yamahás szakítása után már csatlakozó Maverick Vinales fog ülni. A sepangi teszt alapján a két spanyol bizakodhat, az RS-GP idei változatával rendre az élmezőnyben szerepeltek az eredménylistán – a hétvégi mandalikai kollektív gyakorlás egyik érdekes kérdése, hogy vajon egy másik helyszínen is tartani tudják-e a formájukat.

aprilia-1

aprilia-2

aprilia-3

aprilia-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: