DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Bemutatták a Repsol Honda „új” festését

Ezúttal a MotoGP történetének egyik legsikeresebb csapata került sorra a szezon előtti prezentációk terén: Marc Marquez és Pol Espargaro gyári RV213V-jének dizájnja nem sokat változott.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Itthoni idő szerint kedd délben, az új trendeknek megfelelően egy előre rögzített videó formájában került sor a Repsol Honda hivatalos csapatbemutatójára. Az elmúlt éveket, sőt már inkább évtizedeket – 1995 óta tart az együttműködés a márka és a Repsol között – tekintve aligha meglepő, hogy gyakorlatilag semmit sem változott az RC213V gyári dizájnja: továbbra is a narancs-piros színek dominálják a festést.

A változatlanság azonban csak a külcsínre igaz, hiszen a Honda egy radikálisan átalakított versenygéppel készül a 2022-es MotoGP-idényre. A versenyzők visszajelzései alapján sokat javult a motor hátsó tapadása, ám a gyártó élmotorosának, Marc Marqueznek ez éppen az egyik fő erősségét gyengítette, hiszen a spanyol nagyban támaszkodott mindig a Honda első stabilitására, így a nyolcszoros világbajnok is elismerte, hogy alkalmazkodnia kell még.

repsol-honda-1



Ebből már az is kiderült, hogy a Repsol egyik versenyzője természetesen erre az évre is maradt Marquez, aki a múlt hétvégi sepangi teszten tavaly október óta először ült MotoGP-motoron, s úgy tűnik, a szemével már nincs probléma, csupán a kihagyás miatt nem tökéletes még a fizikai felkészültsége. A csapattársa tavalyhoz hasonlóan Pol Espargaro lesz a japánok első számú alakulatánál.

repsol-honda-2

repsol-honda-3

repsol-honda-4

repsol-honda-5

repsol-honda-6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: