DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Hivatalosan is leleplezték a 2022-es Ducatit

Bár már egy hete megvillantották a festést, amelyet Sepangban a pályán is láthattunk, a bolognaiak gyári csapata csak ma tartotta hivatalos bemutatóját. Cél 2022-ben az egyéni vb-cím elhódítása.

Jack Miller koronavírus-fertőzése miatt a tervezettnél másfél héttel később ejtette meg online csapatbemutatóját a Ducati Levono Team – igaz, a motor festését már korábban megvillantották egy rövid videóban, ráadásul a hétvégi sepangi teszten mozgás közben is láthattuk már.

Most azonban rengeteg stúdiófotót tettek közé a GP22-es Desmosediciről (lásd a beágyazott galériát), amely a közlemény szerint az olasz márka MotoGP-s története során először pompázik az eredeti és hivatalos „Ducati-vörösben”:

A Ducati gyári istállója 2021-ben elhódította a csapatok világbajnoki címét, emellett a gyártók között is diadalmaskodtak, 2022-re pedig a cél egyértelmű: a változatlan Francesco Bagnaia, Jack Miller párossal bezsebelni Casey Stoner 2007-es sikere után az egyéni titulust is.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: