DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lehullt a lepel a világbajnok motorjáról

A sepangi teszt előtt egy nappal a Monster Yamaha is megtartotta hivatalos csapatbemutatóját, amelyen leleplezték a címvédő Fabio Quartararo és csapattársa, Franco Morbidelli idei gépének dizájnját.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Folytatódott a MotoGP-s csapatbemutatók sora: péntek reggel a tavaly egyéni világbajnoki címig jutó Monster Yamaha került sorra. Az istálló már Malajziában tartózkodik, hiszen szombaton indul a kétnapos sepangi teszt, s noha a helyszínen a médiának élőben is bemutatták a motorok festését. a prezentáció elsősorban egy előre felvett videó révén zajlott.

Ebben Lin Jarvis, a Yamaha csapatfőnöke, valamint a két gyári versenyző, Fabio Quartararo és Franco Morbidelli is megszólalt, elsősorban a 2021-es sikereket és a 2022-es célkitűzéseket említve, valamint bepillantást nyerhettünk a felkészülés kulisszái mögé is. Massimo Meregalli csapatmenedzser eközben a téli tesztek jelentőségéről beszélt, valamint arról, hogy a fejlesztések során főként arra koncentráltak, hogy javítsanak a motor végsebességén.

Jarvis emellett említést tett szervezeti átalakításokról is: a 2021-es vb-cím elismeréseként Takahiro Sumit előléptették a Yamaha motorsportrészlegének élére, míg az ő MotoGP-s projektvezetői szerepkörét Kazutoshi Seki veszi át. Emellett Morbidelli is új főmérnököt kap Patrick Primmer személyében, míg Silvano Galbusera visszatér a tesztcsapathoz.

A leglényegesebb persze a 2022-es M1-es dizájnjának leleplezése volt. Ez a várakozásoknak megfelelően nem változott sokat: továbbra is a sötétkék és a fekete színek dominálják a festést, s mivel a Monster is maradt névadó szponzorként, az ő logójuk is hangsúlyosan megjelent a versenygépen. Íme:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: