DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

KTM-es újonc nyitotta az élen a shakedownt

Bár a hivatalos teszt csak szombaton kezdődik Malajziában, a tesztcsapatok és a MotoGP öt idei debütánsa már hétfőn pályára gurult – közülük a tavalyi Moto2-es ezüstérmes volt a leggyorsabb.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Hétfőn több mint két hónapos szünet után ismét felbőgtek a MotoGP-motorok, hiszen Sepangban – ahol legutóbb két éve, szintén a téli időszakban járt a mezőny – kezdetét vette az úgynevezett shakedown teszt. A háromnapos felvezető gyakorláson a gyártók tesztversenyzői, a királykategória újoncai, valamint kedvezményekkel rendelkező márkaként az Aprilia motorosai vehetnek részt – igaz, egyelőre a noaleiek is csupán Lorenzo Savadorit küldték munkába.

fernandez



A „rendes” mezőny tagjai közül tehát az öt debütáns képviseltette magát az első napon, közülük a tavalyi Moto2-es világbajnoki ezüstérmes, Raul Fernandez érte el a legjobb köridőt – méghozzá egyedüliként 2:01 alattit. Tavalyi riválisa, a vb-címet elhódító és idén is a spanyol Tech3 KTM-es csapattársaként debütáló Remy Gardner közel egy másodperccel volt lassabb nála, az ausztrál azonban nincs tökéletes fizikai állapotban, köszönhetően nemrégi csuklósérülésének. Az újoncok között Marco Bezzecchi lett a harmadik a VR46 Ducatival, éppen csak megelőzve az RNF Yamahán ülő Darryn Bindert, míg a rangsort a Gresini Ducatin bemutatkozó Fabio di Giannantonio zárta.

binder

Ami a tesztversenyzőket illeti, a legtöbben több motort is használtak a nap során, a Yamaha esetén pedig szokás szerint nem is neveket, hanem a gépek számozását látjuk az alábbi eredménylistában. Amelyen ugyan nem szerepel a KTM-es Dani Pedrosa, de Mika Kallio mellett ő is pályára gurult hétfőn. Aki viszont ezt nem tehette meg, az a Honda tesztelője, Stefan Bradl, a SpeedWeek.com szerint ugyanis a japánok felszerelése Dubajban ragadt a hétvégén, mivel a német a múlt héten még Jerezben teljesített privát gyakorlást. Ellenben a Ducatinál és az Apriliánál is láthattunk újításokat: előbbinél Michele Pirro ismét próbálgatta a már tavaly látott nagyobb kipufogót, míg Savadori RS-GP-jén új, kisebb szárnyelemek tűntek fel.

ducati

A shakedown első napjának időeredményei:

1. Raul Fernandez SPA KTM Tech3 2m 0.898s
2. Michele Pirro ITA Ducati Test Rider +0.144s
3. Mika Kallio FIN KTM Test Rider +0.352s
4. Lorenzo Savadori ITA Aprilia Test Rider +0.778s
5. Remy Gardner AUS KTM Tech3 +0.954s
6. Marco Bezzecchi ITA Mooney VR46 Ducati +1.114s
7. Darryn Binder RSA WithU Yamaha RNF +1.248s
8. Sylvain Guintoli FRA Suzuki Test Rider +1.283s
9. Fabio Di Giannantonio ITA Gresini Ducati +1.698s
10. Yamaha Test2 N/A Yamaha Test Rider +2.544s
11. Yamaha Test1 N/A Yamaha Test Rider +2.718s

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: