DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Zöld jelzés: Marquez ott lesz a sepangi teszten

Jó hírekkel szolgált a Repsol Honda: az újabb orvosi vizsgálatok arra jutottak, hogy a nyolcszoros világbajnok felépült és felülhet egy MotoGP-motorra, így részt vehet a jövő hétvégi maláj teszten.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez még tavaly ősszel szenvedett balesetet egy offroad edzés során, amely után kettős látást diagnosztizáltak nála, így az utolsó két nagydíjat és a novemberi jerezi tesztet is kénytelen volt kihagyni. Ezután sokáig nem igazán érkeztek információk a spanyol állapotáról, néhány hete azonban felgyorsultak az események: az orvosok úgy találták, javult annyira a nyolcszoros világbajnok látása, hogy újra engedélyezték neki a motorozást.

marquez-repsol_1



A Repsol Honda versenyzője pedig nem is tétlenkedett, hiszen előbb motokrosszra pattant, majd Portimaóban egy RC213V-S-t – ez a MotoGP-gép kvázi utcára „butított változata” –, Aragónban pedig egy CBR600RR-t is meghajtott. Marquez biztató tapasztalatokról számolt be, elmondása szerint a látásával nem érzett problémát, csupán fizikailag voltak hiányosságai a kihagyás miatt, ezt azonban az edzések intenzitásának növelésével igyekszik orvosolni.

Hétfőn a doktorok pedig újabb vizsgálatokkal megerősítették, hogy jól érezte Marquez: a kezeléseket sikeresnek nyilvánították, s arra jutottak, hogy a 28 éves motoros olyan állapotban van, hogy most már visszaülhet egy MotoGP-gép nyergébe is.

Ezzel egyidejűleg közleményében a Repsol Honda meg is erősítette, hogy Marquez így részt vehet a jövő hétvégén, február 5-én és 6-án esedékes sepangi, majd a néhány nappal későbbi mandalikai teszteken is. Ez már csak azért is kulcsfontosságú, mert a Honda radikális újításokkal készült és készül a 2022-es idényre, így kritikus lehet, hogy a márka legsikeresebb versenyzője is értékes visszajelzéseket adjon a fejlesztésekről.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: