DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Ráérzett és kamatoztatná Rossi titkát Bagnaia

A 2021-es MotoGP-világbajnokság összetett ezüstérmese elárulta, mi jelentette a fordulópontot a szezonjában, s ezt hogyan igyekszik felhasználni a jövő évi küzdelmek során.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Francesco Bagnaia zárt másodikként a MotoGP 2021-es pontversenyében a világbajnok Fabio Quartararo mögött. Az olasz különösen az évad utolsó harmadában lendült elképesztő formába: az utolsó hat versenyből négyet megnyert, valamint szerzett egy további dobogós helyezést, ráadásul a második misanói fordulón is az élen haladva bukott.

bagnaia-ducati-2021-dppi



A Ducati versenyzője az Autosport Tank Slappers című podcastadásában árulta el, hogy az Aragóniai Nagydíjon aratott első győzelem jelentette számára a fordulópontot, akkor érzett rá ugyanis arra, ami mentora, Valentino Rossi nagy erőssége is volt idén véget ért karrierje során:

„Az első győzelmem, egy hihetetlen csata után Marckal” – nevezte meg a kedvenc 2021-es pillanatát Bagnaia, akit a Motorsport.com idéz. „Az egész hétvégét nagyon élveztem. Attól a pillanattól kezdtem el nagyon élvezni a motorozást: minden egyes hétvége minden egyes etapján ez volt a helyzet a szezon hátralévő részében. Szóval szerintem ezen kell dolgoznom, hogy végig koncentráljak és mindig élvezzem a motorozást. És szerintem ez volt Vale titka is. Aragon egyértelműen elindított bennem valamit mentálisan és a pályafutásom egészét tekintve is. Ezen kell dolgoznom, hogy ez mindig így legyen.”

Rossi kapcsán egyébként azt is elmondta a fiatal ducatis, hogy bár a Doktor elfoglalt lesz az autóversenyzős projektje kapcsán – amelynek a részletei még nem ismertek –, de a VR46 Akadémia tanítványai továbbra is számíthatnak majd a kilencszeres világbajnok tanácsaira és segítségére.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: