DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Sebestyén Peti 2022-ben is az Evan Bros. Racingnél

A 2021-es csonka szezon után Sebestyén Peti 2022-ben teljes idényt teljesít majd a Supersport-világbajnokságon, a kétszeres világbajnok olasz Evan. Bros. Racing Team színeiben. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta az idei évi tapasztalatait felhasználva szeretne jövőre még jobb eredményeket szállítani a magyar motorsport számára.

December 15-én jelentették be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködését, mely szerint Komárom-Esztergom megyében kerülnek ki az első motorosbarát szalagkorlátok. A sajtótájékoztatón Sebestyén Peti jövő évi szezonját is hivatalosan megerősítették: az idei kiemelkedő eredményeit követően jövőre is az olasz Evan. Bros. Racing színeiben versenyezhet, teljes szezonban a Supersport-világbajnokságon. A vb egyetlen magyar résztvevője 2021-ben 17 futamon indult el, szinte az összes versenyen pontszerző helyen zárt, legtöbbször a TOP10-ben és karrierje legjobb, 5. helyezését is sikerült megszereznie a Supersport kategóriában.

sebestyen-peti-bardahl-yamaha



„Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a professzionális csapattal folytathatom jövőre. Köszönöm szépen a HUMDA-nak, hogy lehetővé tették ezt! Nem volt könnyű szezon közben, tesztek nélkül csatlakozni a mezőnyhöz, de úgy gondolom az idei tapasztalatokkal, a téli felkészüléssel és a teljes tesztprogrammal bizakodva állhatunk a jövő évi szezon elé. Az új szabályok természetesen megkeverik majd a kártyákat és még izgalmasabbá tehetik a kategóriát, de én tudom, hogy a csapat egy 100%-os technikát biztosít majd számomra, amivel képesek leszünk az élmezőnyben harcolni” – mondta el Sebestyén Peti.

Fabio Evangelista, az Evan. Bros. Racing csapatfőnöke elmondta: „Boldogan hosszabbítottuk a szerződésünket Petivel és a HUMDA-val a 2022-es szezonra. 2021-ben Peti úgy csatlakozott a csapathoz, hogy a teljes tesztprogramot és az idény első felét is kihagyta, míg jövőre már télen el tudjuk kezdeni közösen a felkészülést. Petiben még rengeteg kiaknázatlan potenciál van, és reméljük, hogy a segítségünkkel mindezt még jobban meg tudja majd mutatni. A magunk részéről mindent megfogunk tenni, hogy a HUMDA-val és Petivel együttműködve egy emlékezetes szezont tegyünk össze.”

Már rendelhető szerkesztőségünk újdonsága, a 2022-es lapozható MotoGP-s falinaptár, benne látványos fotókkal és a jövő évi futamok időpontjaival! Ha pedig nem szeretnél semmiről lemaradni, ami MotoGP, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: