DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Agyrázkódás miatt kihagyja az Algarve-i Nagydíjat Marc Marquez

Egy szombati edzésen bukott akkorát a nyolcszoros világbajnok, hogy enyhe agyrázkódást szenvedett, így az orvosok javaslatára nem áll rajthoz a MotoGP-szezon utolsó előtti fordulóján.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Keddenként szokott megjelenni a Repsol Honda verseny előtti sajtóelőzetese, ám ezúttal nem a szokásos versenyzői nyilatkozatokat tették közzé. A csapat ugyanis arról volt kénytelen beszámolni, hogy Marc Marquez nem áll rajthoz a hétvégi Algarve-i Nagydíjon Portimaóban.

marquez-dppi-2021



A közlemény szerint a nyolcszoros világbajnok szombaton egy átlagos off-road motoros edzést teljesített, amikor nagyot bukott, amelynek következtében enyhe agyrázkódást szenvedett. Mivel a spanyol még ma sem érezte jól magát, az orvosok megvizsgálták, s úgy ítélték meg, elővigyázatosságból ki kell hagynia a portugál fordulót.

Marquez így azon a helyszínen nem tud elindulni most hétvégén, ahol áprilisban visszatért tavalyi súlyos kartöréséből (a koronavírus-járvány miatt átalakított naptárban duplán szerepel Portimao). A Repsol Honda egyelőre nem jelentette be, hogy helyettesítik-e az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő, az előző két versenyt egyaránt megnyerő 28 éves motorost – ha igen, akkor alighanem a tesztmotorosuk, Stefan Bradl kaphat lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: