DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Óriási siker: Sebestyén Peti 5. lett Argentínában

Már szombaton is idei legjobb eredményét érte el a Supersport-vb magyarja San Juanban, a második versenyen viszont egész karrierje legjobb világbajnoki helyezését szállította a HUMDA támogatottja.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Nagyszerűen indult a hétvége Argentínában Sebestyén Péter számára, hiszen a 4. helyen zárta a pénteki szabadedzéseket. Az időmérő a tervek szerint alakult, Peti a harmadik sor közepéről, a 8. pozícióból várta a rajtot. Jól kezdődődött a futam, a magyar versenyző az ötödik is volt, majd a 7. pozícióban intették le, ami az addigi legjobb eredménye volt idén.

sebestyen-peti-argentina-1



„Eddig jól alakult a hétvége, örülök, hogy a Superpole-on tudtam segíteni a csapattársamat, de egyben én is jó rajtpozíciót szereztem. A start és a verseny eleje jól sikerült, sajnos félidőnél adódott némi technikai probléma, és így pár pozíciót vesztettem, ahonnan már nehéz volt visszazárkózni. Vasárnapra, remélem, sikerül mindent megoldani és még jobb versenyt tudunk majd teljesíteni” – összegezte még a szombati napot az Evan Bros. Yamaha motorosa.

A vasárnapi nap is remekül alakult a magyar versenyző számára, reggel a warm upon a 6. helyen nyitott, a versenyen pedig az 5. pozíciót szerezte meg. Peti egész hétvégén kiegyensúlyozott volt, végig közel tudott lenni az élmezőnyhöz és jó tempót motorozott. A mostani hétvége remek alap lehet majd az év utolsó megmérettetésére.

sebestyen-peti-argentina-2

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, főleg azért, mert ezt nem a szerencsének köszönhetem, hanem egész hétvégén erősek voltunk végre. Kicsit sajnálom, hogy a futam második felében elment  a tapadás, az utolsó körökben már csak a célba érésért küzdöttem és nem a jobb eredményért, de összességében jó volt versenyképesnek lenni. Most egy hónap pihenő következik, ahol úgy gondolom lesz idő kielemeznie a csapatnak a problémákat és felkészülni Indonéziára. Én mindent meg fogok tenni, hogy még ennél is jobb helyezést érjek el a szezon utolsó futamain.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Superbike- és Supersport-világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik Indonéziában, ami az egész mezőny számára új pálya lesz majd.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: