DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Vinales gyászol, kihagyja az Amerikai GP-t

Szerda este az Aprilia Racing rövid közleményben jelentette be, hogy Maverick Vinales nem áll rajthoz a MotoGP hétvégi austini futamán, miután néhány napja az unokaöccse halálos balesetet szenvedett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Mint arról mi is beszámoltunk, tragikus kimenetelű baleset történt a Supersport 300-asok első jerezi futamán: a mindössze 15 éves Dean Berta Vinales hunyt el súlyos feji és mellkasi sérülései következtében.

A fiatal versenyző a MotoGP-ben szereplő Maverick Vinales unokatestvére: az immár az Apriliát erősítő spanyol vasárnap részt is vett a spanyol pályán tartott megemlékezésen.

vinales-motogp



Szerda este pedig csapata bejelentette, hogy Vinales nem áll rajthoz a most hétvégi Amerikai Nagydíjon Austinban. Az Aprilia Racing rövid közleményében úgy fogalmaz, hogy teljes mértékben támogatják motorosukat és annak döntését: „Lesz idő máskor folytatni a megkezdett biztató kalandunkat – a kalandot, amely során tisztelnünk kell az abban részt vevő embereket és azok érzéseit” – írta a noalei márka.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az Aprilia esetleg felülteti-e Vinales motorjára a spanyol érkezésével tesztpilótai szerepkörbe visszafokozott Lorenzo Savadorit vagy Aleix Espargaro egyedül fogja képviselni a márkát Texasban.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: