DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Halálos balesetet szenvedett Vinales unokaöccse

Tragikus incidens történt a Supersport 300-as vb jerezi fordulóján: a mindössze 15 éves Dean Berta Vinales elesett és négyes tömegbalesetbe keveredett, életét pedig már nem tudták megmenteni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Halálos baleset történt a Superbike-világbajnokság betéteseményeként futó Supersport 300-as kategória szombati jerezi versenyén. Néhány körrel a vége előtt Dean Berta Vinales – aki a MotoGP-ben szereplő Maverick Vinales unokaöccse – az első kanyarból kijövet bukott, a balesetbe pedig Alejandro Carrion, Daniel Mogeda és Yeray Ruiz is belekeveredett.

Az SSP300-as versenyt azonnal félbeszakították, majd nem sokkal később érkezett a hír, hogy a teljes hátralévő szombati programot törölték Jerezben, beleértve a WSBK és a Supersport-vb első futamát is – ebből pedig már sejteni lehetett, hogy nagy a baj Vinalesnél, akit az orvosi központba szállítottak.

dean-berta-vinales



Néhány órával az incidens után azonban szomorú hírt közölt a Superbike-vb szervezősége: Dean Berta Vinales a pálya orvosi csapatának minden igyekezete ellenére belehalt sérüléseibe. A mindössze 15 éves spanyol motoros, aki a Maverick apja, Angel Vinales által futtatott Vinales Racing Team színeiben versenyzett a Supersport 300-as világbajnokságon, a jelentés szerint súlyos feji és mellkasi sérüléseket szenvedett.

Dean Berta Vinales újoncévét futotta a vb mezőnyében, legjobb eredménye egy negyedik volt. Mindössze 15 éves volt. Nyugodjék békében!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: