DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Sebestyén: Továbbra sincs megoldás a gondokra

A Supersport 300-asok versenyén történt tragikus baleset miatt egyetlen futamot rendeztek a Supersport-vb mezőnye számára Jerezben, ahol a magyar motoros a 13. helyen ért célba.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A szombati napon a Superbike-világbajnokság legkisebb kategóriájának versenyén halálos balesetet szenvedett a 15 éves Dean Berta Vinales. A fiatal tehetség egy ütközés után belehalt fej és mellkasi sérüléseibe, így a szervezők a szombati teljes programot törölték. Kérdéses volt, hogy egyáltalán rendeznek-e versenyt Jerezben, végül az elhunyt fiatal pilóta családjának kérésére, vasárnap pályára gurult a mezőny.

sebestyen-jerez



A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével a Bardahl Evan Bros. Yamahánál versenyzőSebestyén Péter gyorskörét a szombati időmérőn sárga zászló miatt törölték, így csak a 17. pozícióból tudott indulni, innen sikerült felzárkóznia a 13. helyig.

 

„Egy ilyen hétvége után nehéz bármit is mondanom, nagyon sajnálom ami történt, őszinte részvétem Dean családjának és barátainak. Ez egy veszélyes sportág, de nagyon nehéz feldolgozni, amikor a paddockban ilyen történik. A hétvégéről röviden azt mondanám, hogy pozitívan indult a pénteki nap, aztán az időmérőn és a versenyen előjöttek azok a problémák, amikre továbbra sincs még meg a megoldás, de dolgozunk rajta. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, hogy itt volt velem a HUMDA képviseletében és segített a tanácsaival.” - összegzett a HUMDA pilótája.

A világbajnokság tripla hétvégéjének utolsó állomása jövő hétvégén Portimaoban lesz.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: