DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Sebestyén Peti a 9. helyen végzett az első barcelonai futamon

Idén is kaotikus versenyt hozott a katalán Supersport-világbajnoki forduló első napja: a szárazon kezdődő versenyen egy kör után leszakadt az ég, így be kellett jönni a bokszba kerékcserére. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 15. helyről indulva a 9. helyen végzett.

sebestyen-szombat-barcelona



A reggeli időmérő még száraz körülmények között zajlott, ahol Sebestyén Péter nagy előrelépést tett köridő tekintetében. A kvalifikáció vége azonban ismét nagyon szoros lett, így kicsivel elmaradva a top 10-től a 15. pozíciót szerezte meg. A futam borúsan, de még szárazon kezdődött, azonban már az első körben eleredt az eső. A flag-to-flag szabály értelmében ilyenkor nem állítják meg a versenyt, hanem mindenki eldöntheti, hogy mikor jön ki kerékcserére. A bokszkiállás zökkenőmentesen sikerült Petinek és végül a 9. helyen végzett, ami az idei eddigi legjobb eredménye.

„Nyilván örülök a pozíciónak, nehéz verseny volt. Ilyen körülmények között a legfontosabb, hogy meglegyen a 100 százalékos érzet a motoron a beállításokkal, ami nekem most egy kicsit hiányzott. A vizes pályán elég jó köröket tudtam menni, de amikor felszáradt, kicsit nehezebb dolgom volt. Fejben végig ott tudtam lenni, ami fontos volt és nagyon értékes tapasztalatokat gyűjtöttem a motorral kapcsolatban, amit megpróbálunk a száraz beállításokban felhasználni holnap” – összegzett a HUMDA támogatásával a Bardahl Evan Bros. Yamahánál versenyző motoros, akire vasárnap 12:30-tól újabb verseny vár, amelyet az arena4.hu oldalon lehet nézni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: