DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Miller tört az élre az időmérő előtt

A Ducati ausztrál motorosa néhány századdal javította meg Quartararo pénteki időeredményét Silverstone-ban. Aleix Espargaro harmadik az Apriliával, Rossi és Marquez is bejutott a Q2-be.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Szombat délelőtt a harmadik szabadedzéssel folytatódott a MotoGP Brit Nagydíjának programja. A mezőny azonban megfogyatkozott a pénteki naphoz képest, az Aprilia ugyanis bejelentette, hogy a Stájer GP-n megsérülő Lorenzo Savadori a fizikai állapota miatt nem tudja folytatni a silverstone-i versenyhétvégét.

miller-fp3-silverstone-dppi



Bár néhányan az első fél órában is gyorsultak az előző napi eredményükhöz képest – Joan Mir például beverekedte magát a top 10-be –, az igazán jó köridők az utolsó negyed órában érkeztek. Jack Miller volt az első, aki megjavította Fabio Quartararo második szabadedzésen futott körét – igaz, mindössze 29 ezredmásodperccel.

Miller 1:59,288-as idejét aztán már nem is tudják megdönteni, így a Ducati ausztrálja húzta be az elsőséget. Quartararo még a pénteki eredményével maradt a második helyen, mögötte Aleix Espargaro következett az Apriliával. Jorge Martin lett a negyedik, Francesco Bagnaia az ötödik, azaz három ducatis fért az első ötbe. A hajrában bukó Pol Espargaro hatodik időt motorozott, megelőzve Valentino Rossit, míg a Q2-es mezőnyt Mir, Brad Binder és Marc Marquez tette teljessé. Az edzés krónikájához tartozik még, hogy Alex Rins és a most debütáló Jake Dixon is elesett, míg Danilo Petrucci a végén füstölő KTM-mel húzódott félre.

A három szabadedzés összesített eredményei:

silv-fp-eredm

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: