DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Sebestyén Peti: Duplán balszerencsés szombat Navarrában

Egy elvett időmérős kör és egy kinyíló légzsák pecsételte meg a Bardahl Evan Bros. színeiben szereplő Supersport-világbajnoki motoros első versenynapját Navarrában.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Erősen kezdett a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Péter a szombati időmérő edzésen, azonban miután elvették a gyors körét egy sárga zászló miatt, csak a 26. helyről tudott startolni. A rajtpozíció nem volt túl kedvező eredmény szempontjából, ezért a csapat úgy döntött, tesztként használja fel a versenyt, ám végül az utolsó körökben a bőrruhában kinyílt légzsák miatt Peti kiállni kényszerült.

sebestyen-peti-navarra-1



„Sok év óta nem volt ennyire rossz versenyhétvégém, nem kifogásokat keresek, de most tényleg nagyon sok probléma jött egyszerre” – fogalmazott Peti. „Nagyon nehéz a versenyhétvégéket tesztként felfogni, mert nyilvánvalóan szeretnék a géppel is összhangba kerülni, de közben meg rá kell mennünk a gyorskörre is. Reggel végre erősnek éreztem magam a motoron, így sikerült egy elég jó kört összeraknom, és sokkal közelebb kerülni az elejéhez.”

„Sajnos a pénteki szabadedzések után szombaton rögtön egy rövid időmérővel kezdünk. Általában ilyenkor az edzés első felében ki kell próbálni a set-upot, hogy működik-e, majd az új gumival marad egy-két gyorskörünk. Ma magabiztosan tudtam menni a gyorskörön, egyáltálán nem láttam sárga zászlót, valószínűleg hibáztak a pályabírók is, de a szabály az szabály, így elvették a körömet és csak a 26.helyről rajtoltam, ami semmilyen szempontból nem volt ideális. Próbálkoztunk tesztelni a versenyen is néhány dolgot, már vasárnapra és a következő hétvégére is készülve, aztán a végén kinyílt a légzsákom és kénytelen voltam kijönni. Nagyon csalódott vagyok a mai nap miatt, de nem adjuk fel és holnap remélem sikerült egy jó versenyt menni” – nyilatkozta a HUMDA pilótája.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: