DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Sebestyén: Minden rossz összejött Navarrában

Vasárnap szerencsésebben alakultak a dolgok a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Péter számára, aki a 25. rajtpozícióból indulva a 17. helyen végzett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A start után Peti egészen a 16. helyig zárkózott fel két kör alatt, ahonnan a pontszerzés is teljesen elérhető volt, ám sajnos váltógondok miatt visszacsúszott. Hátulról aztán ismét felküzdötte magát, de a verseny idő előtt véget ért piros zászlóval, így nem tudott már pontot szerezni.

sebipeti-boksz-navarra



A szombati időmérőn elvett gyorskör a vasárnapi versenyen is nehezítette a magyar pilóta dolgát, akinek a 13. helyett a 25. helyről kellett startolni. A rajt utáni káosz jól alakult, Peti magabiztosan teljesítette az első két kört, váltóproblémák miatt azonban később kiesett a ritmusból és újra hátra csúszott a 20. hely környékére. Innen aztán sikerült még felzárkóznia és jó időket motorozni.

A vasárnapi nap után a HUMDA pilótája pozitívabban értékelt: „Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, vannak olyan problémák, amelyek az első verseny óta előjönnek és nem tudtunk rá megoldást találni. Nem akarom elkiabálni, de úgy gondolom, a mai versenyen nagyot léptünk előre, ami bizakodásra ad okot a következő futamra. Itt Navarrában most minden rossz összejött, de most végre először sikerült megtalálnom a feelinget a motorral és tudtam úgy motorozni, ahogy szeretek. A verseny viszonylag jól indult, a top 10 sem tűnt elérhetetlennek a rajtpozíciótól függetlenül, de volt egy kis váltóprobléma, ami miatt sok időt vesztettem. Semmiképpen sem akartam emiatt feladni, így próbáltam arra koncentrálni, hogy meglegyen a ritmusom és hogy még több információt gyűjtsek, hol kell fejlődnünk. Várom Franciaországot, remélem, végre tényleg sikerül előrelépni!”

Magny-Cours két hét múlva, szeptember első hétvégéjén fogadja majd a Superbike- és Supersport-világbajnokságok mezőnyét.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: