DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Ismét új helyszínen versenyez Sebestyén Peti

Észak-Spanyolországban, a navarrai pályán tér vissza a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti és csapata, az Evan Bros. Racing Team.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az ibériai pálya idén került be először a Superbike- és Supersport-világbajnokságok versenynaptárba, és bár a csapat másik pilótája a téli felkészülés során tudott itt tesztelni, a magyar versenyző számára ez lesz az első alkalom a spanyol helyszínen.

sebipeti-1_1



Sebestyén Péter a szezon első felének kihagyása után, Assenben csatlakozott újra a vb-mezőnyhöz és folyamatosan építkezve, Mostban már megszerezte első top 10-es helyezését is. Az új pálya plusz kihívásokat rejt magában, fontos lesz az edzéseken minél több kilométert megtenni. A csapat rengeteg hasznos információt tudott gyűjteni Peti első két versenyhétvégéje alapján, így egy új beállítást próbálnak majd Navarrában, a szabadedzéseken.

„Navarrában még sosem mentem, de az a tény, hogy a csapat volt itt tesztelni, nagy segítség lesz számunkra. A fő cél, hogy folytassuk a munkát annak érdekében, hogy megtaláljuk a motorozási stílusomhoz passzoló legmegfelelőbb beállítást. Ehhez a leghatásosabb módszer minél több kilométer megtétele, szóval ez lesz a fő célom és magabiztosan várom a mostani hétvége kihívásait” – nyilatkozta a HUMDA pilótája.

A navarrai fordulón pénteken kezdődnek majd el a szabadedzések, a szombati időmérőt (10:25), versenyt (15:15) és a vasárnapi futamot (12:30) az Arena4 TV-n és az arena4.hu-n lehet majd követni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: