DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Vinales elnézést kért a Yamahától

Először nyilatkozott a csapata által szabotázs vádjával felfüggesztett spanyol motoros, aki szerint a sikertelen futamok miatti frusztráció szülte a Stájer Nagydíj végén látott megmozdulásait.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Csütörtökön robbant a bomba, hogy a Yamaha felfüggesztette és visszaléptette az Osztrák Nagydíjtól Maverick Vinalest, aki a hangvillások közleménye szerint „nem megfelelő módon” használta a motorját a múlt hétvégi Stájer GP-n, hogy abban szándékosan kárt tegyen. Helyszíni beszámolók, majd egy közzétett felvétel alapján az is kiderült, hogy a spanyol versenyző az utolsó körökben szándékosan a fordulatszámhatáron forgatta túl a motorját.

Szombat délutánig kellett várni, hogy az egyébként Spielbergben tartózkodó Vinales is elmondja a maga verzióját – pontosabban ez még mindig nem történt meg, az olasz Sky Italiának adott interjúban ugyanis voltaképpen csak bocsánatot kért munkaadójától:

vinales-dppi-spielberg



„Rendkívül szomorú vagyok, nagyon furcsa egy helyzet, nehéz nekem, hogy ebbe kerültem. Szerencsés vagyok, hogy vannak körülöttem emberek, akik kitartanak mellettem. Szomorú vagyok, hogy így alakultak a dolgok, rettenetesen frusztrált voltam belül, hogy sok verseny nem úgy alakult, ahogy gondoltam.”

„Ez egy frusztrált pillanat volt. A szezon első futama tökéletes volt, most a második félidőre is erősen tértem vissza, de minden félresiklott. Volt egy robbanás bennem, amit nem vezettem le megfelelően. Elnézést kérek a Yamahától, nem motoroztam megfelelően az utolsó körökben. A frusztráltság vezérelt, de nem akartam sem mást, sem magamat veszélybe sodorni. Szomorú vagyok, nehéz volt kezelni az utóbbi napokat, de szeretnék elnézést kérni a Yamahától, nem akartam, hogy ez így érjen véget.”

Az idény végén a Yamahát szerződésbontással elhagyó Vinales hozzátette: rengeteg kedves és támogató üzenetet kapott a versenyzőtársaitól. De vajon megoldható-e a helyzet a Yamahával, azaz van-e rá esély, hogy az évad hátralévő futamain visszaüljön az M1-esre? „Nem tudom jelenleg. Szeretnék higgadt lenni és erősen visszatérni. Tiszteletben tartom a Yamaha döntését.”

FRISSÍTÉS: Massimo Meregalli, a Monster Yamaha sportigazgatója így kommentálta versenyzőjük nyilatkozatát: „Értékeljük a bocsánatkérések, de nincs több mondanivalónk egyelőre”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: