DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Kettős Ducati-vezetés az időmérő előtt

Kitartott Johann Zarco pénteki pályacsúcsa az Osztrák GP szombati szabadedzésén is, így a Pramac franciája az első a kombinált listán, megelőzve Francesco Bagnaiát és Fabio Quartararót.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A péntek kora délutáni esőnek nyoma sem volt szombat délelőtt a Red Bull Ringen, így száraz pályán került sor a MotoGP Osztrák Nagydíjának harmadik szabadedzésére. Többen kapásból gyorsulni is tudtak az első tréninghez képest: Fabio Quartararo például felugrott a második pozícióba, de javított a múlt heti győztes Jorge Martin, valamint a top 10-be betörő Marc Marquez is – Johann Zarco tegnap délelőtti pályarekordjához viszont nem igazán tudtak közelebb kerülni.

zarco-osztrak-dppi



Az utolsó negyed órához érve aztán Quartararo egy nagyobbat lépett előre, másfél tizedre csökkentve pramacos honfitársa előnyét az összesített tabellán. De nem csak a világbajnokságot vezető yamahás remekelt a hajrához közeledve: Aleix Espargaro a harmadik helyre jött fel az Apriliával, míg Takaaki Nakagami az ötödik pozícióban tűnt fel legjobb hondásként.

Zarco körrekordja aztán a fináléban is kitartott, így a francia maradt az összesített lista élén – úgy, hogy egyedüliként nem javított a pénteki eredményén. A mostani edzésen amúgy Francesco Bagnaia volt a leggyorsabb, így a bolognai gyártó kettős vezetéssel fordul majd az időmérőre. Kettejüket Quartararo, Marquez és Espargaro követi a sorban, míg az első tízbe – és ezáltal a Q2-be – Jack Miller, Joan Mir, Nakagami, Brad Binder és Pol Espargaro fért még be. A Q1-ben lesz jelenése viszont többek között Alex Rinsnek és a Stájer GP-t megnyerő Martinnak is, aki a legvégén egy kicsúszást is bemutatott.

A három szabadedzés összesített eredményei (az első tíz Q2-be jutott):

motogp-osztrak-fp-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: