DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Teljes sorcsere: Fernandez a Tech3 KTM-nél

Az osztrák gyártó a Stájer Nagydíj szombati napján megerősítette, hogy az idén a Moto2-ben újoncként győzelmeket arató Raul Fernandez lesz 2022-ben Remy Gardner társa a Tech3 színeiben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Raul Fernandez idén mutatkozott be a Moto2-ben, de rögtön futamgyőzelmekkel hívta fel magára a figyelmet, sőt ő számít csapattársa, Remy Gardner fő üldözőjének a világbajnoki harcban. Nem meglepő, hogy emiatt már hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy az ausztrálhoz hasonlóan őt is felvihetik 2022-ben a MotoGP-be, ám sokáig úgy tűnt, a fiatal spanyol inkább maradna még egy évet a középső géposztályban.

raul-fernandez-dppi_1



Az érdeklődés azonban akkora volt Fernandez iránt – állítólag többek között a Petronas Yamaha is bejelentkezett érte –, hogy a KTM ma bejelentette, hogy végül úgy döntött, jövőre már a királykategóriában fog szerepelni a szatellit csapatuknál, a Tech3-nél, ismét Gardner társaként.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek a KTM-mel, az idei és a jövő évet illetően egyaránt” – nyilatkozta a közleményben Fernandez. „Rengeteget tanultam és nagyon élvezem a Moto2-es szereplést, és olyan pozícióba kerültem, hogy lehetőségem adódik a MotoGP-ben debütálni, amiért nagyon hálás vagyok: ez minden motoros számára egy álom. Most a legfontosabb, hogy a jelenlegi idényre koncentráljunk, az utolsó futamig mindent bele fogok adni, hogy a világbajnokságért harcolhassak. Ha nem jön össze, az is rendben van, minden okkal történik, s a pozitívumokat kell nézni.”

A mostani bejelentéssel egyúttal az is eldőlt, hogy mind Danilo Petruccinak, mind Iker Lecuonának távoznia kell az évad végén a Tech3-től. Előbbi kapcsán felmerült, hogy a KTM kötelékeiben maradva a Dakaron próbálhatja ki magát, de az utóbbi időben felmerült az is, hogy a Superbike-világbajnokságba igazol át, utóbbit illetően viszont nagy kérdés, mit tartogat a jövő – az viszont biztosnak látszik, hogy egyiküknek sem lesz hely jövőre a MotoGP rajtrácsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: