Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Motor

Rea a MotoGP-ben? „Soha ne mondd, hogy soha”

Bár többéves szerződése van a Kawasakival a hetedik Superbike-világbajnoki címére hajtó britnek, nem zárja ki, hogy bőven 30 év fölött is kipróbálja magát a MotoGP-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Jonathan Rea 2015 óta dominálja a Superbike-világbajnokságot, idén is úton van a zsinórban hetedik vb-címe felé. Nem meglepő, hogy az évek során időről időre felmerült, hogy átigazoljon a MotoGP-be – ahol 2012-ben két nagydíjon rajthoz állt a Repsol Hondával Casey Stoner helyetteseként –, ám az északír eddig rendre azt mondta, hogy nem kapott elég jó ajánlatot ahhoz, hogy elhagyja a Kawasaki világverő alakulatát a WSBK-ban.

Az utóbbi hetekben viszont újra felröppent a neve: miután Maverick Vinales bejelentette távozását a Yamahától, a legtöbben biztosra veszik, hogy a Petronas SRT-től fogják felvinni a gyári csapatba Franco Morbidellit – Razlan Razali alakulatának viszont akár két üres ülése is lehet 2022-re, ha eközben pedig Valentino Rossi a visszavonulás mellett dönt.

jonathan-rea-wsbk-1Rea neve is bekerült a kalapba a sajtóban számos Moto2-es versenyző mellett, így az Assenben rendezett Superbike-hétvégén ne is szegezték a kérdést a 34 éves motorosnak, hogy gondolkodik-e még egy MotoGP-s váltáson: „Persze, mindig ott van a fejemben. Most motorozom a legjobban, a csúcson vagyok a versenyzés és az életem tekintetében. Szóval soha ne mondd, hogy soha.”

De nemcsak Rea-t hozták szóba a WSBK-paddockból a Petronas SRT-vel, hanem a Yamahánál szereplő Toprak Razgatlioglut és Garrett Gerloffot is. A török és az amerikai azonban egyaránt szerződést hosszabbított a hangvillásokkal a Superbike-vb-n – előbbi a Pata, utóbbi a GRT csapatnál –, Rea-t pedig meg is lepte, hogy sem idei fő kihívója, sem a sérült Morbidellit legutóbb helyettesítő Gerloff nem próbált meg inkább a MotoGP-s ülésre ráhajtani.

Gerloff esetében egyébként a sajtóhírek szerint még nem kizárt a fordulat, ugyanis állítólag a szerződésében van egy záradék, hogy átmehet a királykategóriába, ha ajánlatot kap. Az amerikai azonban állítja, hogy ilyesmi nem történt egyelőre: „Nos, pillanatnyilag nincs ajánlatom. Nyilván nehéz döntés ez a csapatok számára, de nem, csak a Superbike-vb-re volt ajánlatom a Yamahától, amit boldogan elfogadtam, mert jól érzem magam a Yamahánál és a GRT-nél.”

A WSBK-menők mellett a legjobb esélyekkel amúgy a Moto2-es fiatal tehetségek rendelkeznek: felmerült már a Petronas kapcsán Raul Fernandez neve, akit kivásárolna a Yamaha a KTM kötelékeiből (bár az újoncként az összetettben második helyen álló spanyol köti az ebet a karóhoz, hogy még egy szezont lehúzna a középső géposztályban), valamint az SRT ottani gárdájában szereplő Jake Dixoné is.

Rea esetleges MotoGP-s átigazolása egyébként a Formula Motocast első adásában is előkerült Sebestyén Peti jóvoltából:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?