Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 29. szerda
Motor

Bagnaia: Fejlődnünk kell a vb-címhez

Sokat lépett előre tavalyhoz képest a Ducati olasz motorosa, de úgy érzi, neki és a motornak is javulnia kell ahhoz, hogy felvehessék a versenyt a vb-éllovas Fabio Quartararóval.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Egyelőre a Ducati tűnik a Yamaha és Fabio Quartararo legfőbb kihívójának a 2021-es MotoGP-szezonban: a bolognaiak hátránya 17 pont a gyártók között a hangvillások mögött, míg összetettben a második, harmadik és ötödik helyeket foglalnak el az olasz márka versenyzői. A legjobb közülük Johann Zarco, aki a Pramac színeiben versenyez, de az ő hátránya is 34 pont a honfitárs mögött.

bagnaia-ducati-assen-1Francesco Bagnaia francia márkatársától további 13 egységgel van lemaradva, azaz Quartararóval szemben már 47 pontot kellene ledolgoznia. A gyári Ducatihoz idén fellépő versenyző 109 pontjával egyébként többet szerzett, mint első két MotoGP-s idényében összesen, de tudja, hogy fejlődniük kell, ha meg akarják nehezíteni Quartararo dolgát a vb-címért folyó harcban:

„Igen, csak emiatt örülök” – nyilatkozta Bagnaia a Motorsport.com szaklapnak az idei ponttermése kapcsán. „De előre kell lépnünk, mert ha harcolni akarunk a vb-címért vagy legalább esélyt akarunk rá, ahhoz fejlődnünk kell. Nekem is javulnom kell versenyzőként, ahogy a motornak is fejlődnie kell, ahogy a legjobb motoroknak.”

„Szóval rengeteg munka vár ránk. Sokat fogok dolgozni a nyáron, hogy felkészült legyek, felkészültebben vágnak neki Ausztriának, és sokat szeretnék beszélni a csapattal is, hogy találhassunk valamit, ami segíthet nekünk, mert pillanatnyilag Fabio és a Yamaha egy lépéssel előttünk jár.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?