DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Motor

Sebestyén Peti bizakodó az első verseny előtt

A HUMDA közreműködésével versenyző motoros hétvégén Hollandiában áll rajthoz új csapatával, az Evan Bros. Racing Teammel. Az elmúlt hetek során a fiatal pilóta több helyszínen is tudott tesztelni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A motorsport Katedrálisaként is ismert asseni pálya lesz a helyszíne a nyári szünetből visszatérő Superbike-világbajnokság első állomásának. A Supersport kategória idén eddig három fordulón és hat versenyen van túl, Assentől azonban újra lesz magyar érdekeltség a mezőnyben.

sebestyen-peti-bardahl-teszt-1



A HUMDA pilótája, Sebestyén Peti bizakodva várja idei első versenyét: „Az elmúlt hetekben csak és kizárólag a felkészülésemre koncentráltam, hogy a lehető legjobb állapotban érkezzek meg az első versenyre, és minél hamarabb ledolgozzam a lemaradást. Nagy köszönettel tartozom a magyar szerelőgárdámnak és az OXXO Racingnek, hogy lehetővé tették, hogy két közelgő világbajnoki pályán, Assenben és Mostban is tesztelhessek. A csehországi helyszínre aztán az idei csapatommal is sikerült ellátogatni, ahol először ültem fel az éles versenymotoromra.”

sebestyen-peti-bardahl-teszt-2

„Még mindig nehéz elhinnem, hogy a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével egy ilyen professzionális alakulattal tudok dolgozni. Nagyon könnyen ment a beilleszkedés, hiszen a csapat minden tagja rendkívül profi, ugyanakkor az első pillanattól családias volt a hangulat. Hamar sikerült beilleszkednem és felvenni a tempót, így bizakodó vagyok az első verseny előtt. Assenre nem szeretnék még célokat kitűzni, fontos, hogy újra felvegyem a versenyhétvégek ritmusát és a lehető legjobban ki tudjam használni a motorban rejlő potenciált, ugyanakkor szeretnék türelmesen építkezni.”

A holland fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, a szombati időmérőt, versenyt és a vasárnapi futamot az Arena4 TV-n lehet nyomon követni. A teljes program ITT olvasható.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: